Hackerii de la Anonymous Romania au avut numele agentilor FBI si Interpol

Data: 12/11/2012 | Autor: .

Liderii gruparii Anonymous Romania, Gabriel Balaeasa (24 de ani), Gabor Fabian (27 de ani) si Emil Picos (31 de ani), au fost trimisi in judecata vineri, fiind acuzati de procurorii DIICOT de constituirea unei grupari implicata in derularea unor agresiuni de terorism cibernetic.

Tinerii au accesat ilegal zeci de sisteme informatice, au copiat si postat pe Internet date confidentiale sau nedestinate publicitatii, scrieEvenimentul Zilei.

Liderul gruparii Anonymous-Romania este Gabriel Balaeasa din Piatra Neamt, cunoscut in mediul virtual cu identitatile de „lulzcart”, „anonsboat”, „anonsweb” si „cartman”. Principalii locotenenti ai acestuia sunt Gabor Fabian, zis „dirtyred”, si Mihai- Emil Picos, care folosea porecla „silus”. Alaturi de cei trei, alti tineri au aderat la aceasta miscare.

Gabriel Balaeasa, cu nick-ul Unknown Main User, a fost interceptat informatic de DIICOT, atunci cand discuta cu persoane din strainatate despre dezvaluirea identitatilor unor agenti FBI si Interpol. Hackerii au intrat in posesia numelor dupa ce au spart serverul politiei locale din Florida.

Pe lista serverelor sparte de Anonymous – Romania se afla: Inspectoratul de Politie al Judetului Alba, Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, Biroul Regional pentru Romania si Bulgaria al Fondului Monetar International, Primaria Municipiului Bucuresti, Directia pentru Strategii Guvernamentale, Bursa Romana de Marfuri etc. Una din loviturile cu care se mandreau membrii Anonymous- Romania era site-ul www.lcso.org, ce apartine Lake County Seriffs’s Office, respectiv o institutie de politie locala din Florida, Statele Unite ale Americii.