Incredibil! Apple a pierdut marca iPhone in China

iphone in China

Marca iPhone in China se traduce prin portofele și genți produse de firma Xintong Tiandi! E o decizie definitivă luată de magistraţii de la Tribunalul din Beijing în procesul privind marca iPhone deschis de Apple firmei chineze.

Xintong Tiandi poate utiliza fraza „iPhone” pe produsele sale din piele, deoarece Apple nu a dovedit în fața Curții că marca „iPhone” era faimoasă în China înainte ca firma Xintong Tiandi să solicite atribuirea acestei mărci, înregistrate în 2007.

„Intenționăm să cerem rejudecarea la Curtea Supremă și vom continua să ne protejăm drepturile de proprietate intelectuală”, a afirmat Apple.

Legislația chineză permite companiilor să utilizeze versiuni ale mărcilor înregistrate, care includ diferite combinații de litere mari și mici, astfel că o serie de mărci faimoase pot fi utilizate de companii chineze necunoscute.

În 2002, Apple a vrut sa inscrie marca iPhone în China, pentru echipamente hardware și software, cererea fiind aprobată abia în 2013. Între timp, în 2007, Xintong Tiandi a înregistrat atât marca iPhone in China, cât și marca „IPHONE” pentru categoria „produse din piele” și a primit-o în 2010.

Acesta nu este primul caz în care Apple are probleme cu marca iPhone in China. În momentul în care telefonul iPhone a fost introdus pe piața chineză, grupul american a fost implicat într-o dispută juridică pentru această marcă înregistrată cu producătorul chinez de echipamente electronice Hanvon. „iPhone in China inseamna Apple, nu Hanvon”, a reclamat Apple.

In cele din urma, Apple a ajuns la o înțelegere cu Hanvon în schimbul a 3,65 milioane de dolari. Doi ani mai târziu, Apple a acceptat să plătească 60 de milioane de dolari într-o dispută referitoare la marca înregistrată iPad cu o altă companie chineză, Proview International Holdings Ltd.