LG atacă Samsung! Ecranul revoluţionar prezentat la CES 2015

Data: 9/01/2015 | Autor: .
Active Bending OLED-front

foto: The Verge

După ce Samsung a lansat Galaxy Note Edge, un smartphone cu un profil unic la acea vreme, LG a venit la CES 2015 cu un ecran şi mai interesant. Spre deosebire de display-ul celor de la Samsung, ecranul prototipului LG Active Bending OLED este rotunjit pe ambele părţi.

Active Bending OLED-2

foto: The Verge

Ecranul de 6 inchi are o rezoluţie de numai 1280×720 pixeli, însă compensează cu contrastul foarte bun, de 100.000:1şi unghiul excelent de vizibilitate.

Potrivit jurnaliştilor de la The Verge, care l-au testat la CES, ecranul este mult mai luminos şi pare mai ergonomic decât rivalul de la Samsung. Display-ul are, de altfel, o luminozitate 300 cd/m şi o grosime de numai 0,7 mm.

Pe de altă parte, la fel ca la Samsung Galaxy Note Edge, pe muchiile ecranului LG sunt afişate funcţiile telefonului, de la controlerul audio-video, la update-urile de reţele sociale, informaţii meteo, ora, alarme etc.

Rămâne de văzut dacă LG Display va trece cu acest tip de ecran din faza de prototip în cea de producţie, având în vedere experienţa nu tocmai reuşită a celor de la Samsung. Galaxy Edge, prezentat drept un telefon revoluţionar, nu a reuşit să convingă multă lume.

Cert este că viitorul smartphone-urilor este legat de ecranele OLED, iar display-urile flexibile sunt încă de pe acum considerate drept standard pentru gadgeturile ce vor fi lansate în următorii 10 ani.