Misteriosul avion NGAD. Americanii lucrează la o aeronavă invizibilă

Data: 19/09/2022 | Autor: .

Armata americană lucrează la dezvoltarea unui nou avion de vanatoare secret din cea de-a sasea generatie. Este vorba de un avion invizibil de radare, sub numele de cod NGAD, care va completa si inlocui modelul F-22 Raptor.

Presa americană de specialitate relatează că denumirea NGAD vine de la Programul Next Generation Dominance (NGAD), în cadrul căruia va fi dezvoltat acest avion.

NGAD este un „program avansat de constructie a unor aeronave multi-rol, avand comunicatii rapide si o familie integrata de capabilitati”, se arata in raportul Air Force.

Datele Air Force, citate de presă, arată că este vorba de un avion secret de lupta cu doua motoare si o forma aerodinamica speciala, vazuta mai degraba in filmele science-fiction.

Presa americană afirmă că avionul NGAD este mai mare decat modelul F-22, putand stoca mai mult combustibil, fapt care îi va dubla raza operațională.

Avionul NGAD  va include, pe lângă o nouă gamă de motoare, mult mai performante, noile versiuni ale rachetelor americane aer-aer, de tip V1, V2 si V3.

Avionul NGAD este gândit să însoțească bombardierele in misiuni de penetrare din teatrele de operatiuni.

Rivalul B-21. Bombardierul subsonic chinezesc H-20 devine realitate

Noua aeronava „este proiectata sa completeze modelele F-35, F-22 existente ale Air Force si fortelor partenere, avand rolul de a asigura superioritate aeriana”.

aircraft, airplane, vehicle, aviation, hangar, aerospace engineering, air force, military aircraft, stealth aircraft, jet aircraft,

Avionul secret X-37b. Una dintre cele mai interesante și misterioase nave spațiale din lume