US Navy: Deținem mai multe videoclipuri cu OZN-uri

Data: 15/09/2022 | Autor: .

US Navy a dezvăluit că deține mai mult de 400 de rapoarte legate de ”fenomene aeriene neidentificate” din ultimii ani. Sunt și videoclipuri cu OZN-uri a căror publicare ”ar dăuna securității naționale” a Americii.

Daily Mail relatează că, în timpul audierilor publice din Congresul American, un purtător de cuvânt al Marinei Militare a SUA, Gregory Cason, director adjunct al biroului FOIA al Marinei, a făcut declarația ca răspuns la o solicitare legată de legea privind libertatea informațiilor.

Solicitarea datează încă din aprilie 2020, imediat după ce US Navy a publicat videoclipuri filmate de piloții săi, care înfățișau nave aeriene avansate neidentificate (OZN-uri), care se mișcau în moduri care păreau imposibile.

Un elicopter militar întâlneşte 3 OZN-uri! Imaginile lansate în premieră de US Navy

„Divulgarea acestor informații va dăuna securității naționale, deoarece poate oferi adversarilor informații valoroase cu privire la operațiunile, vulnerabilitățile și/sau capabilitățile Departamentului de Apărare/Marină”, a afirmat oficialul US Navy.

Carson a explicat că US Navy a lansat doar acele 3 videoclipuri, pentru că ele fuseseră divulgate în presă și prin urmare ele au fost ”discutate pe larg în domeniul public”.

Imaginile cu OZN-urile din San Diego, virale pe internet

„Având în vedere cantitatea de informații din domeniul public cu privire la aceste întâlniri, a fost posibilă eliberarea dosarelor fără alte prejudicii la adresa securității naționale”, a spus acesta.

Pentagonul a afirmat, recent, că există 400 de rapoarte de OZN-uri în ultimii 3 ani. În 11 dintre aceste incidente ciudate, avioanele militare americane au reușit în ultimul moment să treacă de aceste OZN-uri, fără să se ciocnească cu ele.

NASA, pe urmele OZN-urilor

NASA va crea o echipă de cercetători pentru a studia fenomenele aeriene neidentificate, cunoscute sub numele de OZN-uri. Echipa va colecta date despre „evenimentele de pe cer care nu pot fi identificate ca aeronave sau fenomene naturale cunoscute, dintr-o perspectivă științifică”.

Echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, președintele Fundației Simons din New York.

NASA a explicat că numărul limitat de observații ale fenomenelor aeriene neidentificate a făcut dificilă găsirea unor concluzii științifice despre natura unor astfel de evenimente.

„Având în vedere puține observații existente, prima noastră sarcină este pur și simplu să adunăm cel mai solid set de date pe care îl putem aduna”, a spus Spergel, profesor emerit și fost președinte al departamentului de științe astrofizice de la Universitatea Princeton din New Jersey.

„Vom identifica ce date există de la civili, guvern, organizații non-profit, companii, ce altceva ar trebui să încercăm să colectăm și cum să analizăm datele cel mai bine”, a explicat el.

„Avem acces la o gamă largă de observații ale Pământului din spațiu, iar aceasta este esența cercetării științifice. Avem instrumentele și echipa care ne pot ajuta să ne îmbunătățim cunoașterea acestor fenomene”, a spus el.

Un prim pe care îl va face echipa va fi să încerce să stabilească ce fenomene neidentificate sunt naturale, a spus NASA.

OZN-urile văzute în direct la TV. Un clip spectaculos