Misterul Stonehenge! Megaliții, construiți dintr-un material aproape indestructibil

Data: 10/09/2021 | Autor: .

Misterul Stonehenge! Megaliții, construiți dintr-un material aproape indestructibil

Cercetătorii de la Universitatea Brighton au anunțat o descoperire cu adevărat bulversantă. Dacă nu era de ajuns, misterul Stonehenge se adâncește și mai mult după ce experții au aflat că monoliții ar fi construiți dintr-un material aproape indestructibil.

Cercetătorii au realizat prima analiză exhaustivă a unor mostre luate direct din unul din megaliții de la Stonehenge pentru a dezvălui structura geologică și chimică a pietrei care alcătuiește structurile imense. ​

Profesorul David Nash, coautor al studiului publicat în PloS One, a declarat că au folosit tomografii computerizate, raze X, analize la microscoape de înaltă rezoluție și alte tehnici.

Misterul structurilor megalitice din Arabia Saudită. Datează de acum 7000 de ani

Studiul arată că menhirele – pietrele masive care formează Stonehenge – sunt alcătuite din granule de cuarț de dimensiunea nisipului care sunt cimentate laolaltă de un „mozaic” interconectat de cristale de cuarț.

„Este extrem de rar să ai ocazia să lucrezi cu mostre de o asemenea importanță națională și internațională”, afirmă profesorul David Nash.

Fragmentul de monolit, de aproape 2 metri, a fost prelevat în anii 50 de un cioplitor în piatră numit Robert Phillips. Acesta a luat cu el suvenirul înapoi în Satele Unite și l-a păstrat timp de peste jumătate de secol până când l-a donat pentru cercetări în 2018, cu doar doi ani înainte să se stingă din viață în 2020.

A fost o ocazie unică pentru că Stonehenge face astăzi parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO și este protejat de reglementări dintre cele mai stricte.

Misterele papirusurilor egiptene, decriptate. A fost Iisus un simplu exorcist?

În urma analizei, cercetătorii au afirmat că această structură este cea care face pietrele „aproape imune la eroziune”. „Această mică mostră este probabil cea mai analizată bucată de piatră cu excepția rocilor lunare”, afirmă Nash.

Stonehenge este unul dintre cele mai faimoase situri preistorice din lume și a fost construit în mai multe stadii de-a lungul câtorva mii de ani.

O megastructură misterioasă, descoperită lângă Stonehenge