Arthur C. Clarke a prezis cu acuratețe viitorul! Dovada video

Data: 12/09/2021 | Autor: .

Celebrul scriitor SF și inventator Sir Arthur C. Clarke a avut multe idei despre cum va arăta viitorul. Un interviu acordat de acesta în 1976 s-a viralizat recent pe platformele social media, arătând cât de precise au fost previziunile sale și că a anticipat numeroase lucruri de care ne bucurăm în prezent.

Arthur Charles Clarke (1917-2008) este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori de SF din lume. Opera sa de referința este romanul Odiseea spațiala 2001, scrisa pe baza scenariului filmului cu același titlu impreuna cu regizorul american Stanley Kubrick. Scenariul filmului se bazeaza pe o nuvela publicata de autor in 1951, intitulata The Sentinel.

 IFL Science relatează că, în pofida faptului că a trăit într-o perioadă în care calculatoarele erau o tehnologie stranie, de eră spațială, și discul floppy tocmai fusese inventat, Clarke a vorbit cu încredere despre social media, mesaje instant, cumpărături online și multe altele.

Înregistrarea video face parte dintr-un interviu acordat de acesta în anul respectiv la o conferință organizată de AT&T și MIT cu privire la tehnologie și futurism.

Arthur C. Clarke descrie numeroase lucruri pe care acum le considerăm normale: tehnologia de mesagerie prin text, cărțile electronice și cumpărăturile online sau declinul treptat al ziarelor tipărite.

Wozniak, previziuni apocaliptice! Calculatoarele vor prelua controlul omenirii (VIDEO)

Sigur, a și greșit cu unele lucruri (sau acestea nu au devenit realitate încă). Clarke credea de exemplu că în viitor întreaga lume va adopta același fus orar și că va dispărea naveta către locul de muncă.

Clarke nu a fost doar un autor faimos ci și un inventator genial. În 1945,  Arthur C. Clarke a dezvoltat de unul singur conceptul sateliților de comunicații, cu decenii înainte ca aceștia să poată deveni realitate.

Arthur C. Clarke a fost și un explorator subacvatic pasionat și a descoperit ruinele Templului Koneswaram din Sri Lanka în timpul unei scufundări.

Publicatia  Pravda.ru a facut o sinteza a previziunilor facute de Clarke privitor la viitorul omenirii:
2014: Un hotel spatial va fi construit pe orbita Pamantului

2016: Toate monedele din lume vor fi abolite. Unitatea de schimb va deveni energia electrica

2021: Omul va ateriza pe Marte, fapt insotit de unele surprize amuzante

2023: Dinozauri clonati vor aparea din ADN generat de computere

2024: Oamenii de stiinta vor identifica semnale ultrarosii venite din centrul galaxiei. Totusi, vor esua in incercarea de a le decripta

2025: Cercetarile neurochirurgicale vor permite oamenilor de stiinta sa descopere toate misterele legate de organismlele vii

2057: Va avea loc un festival care va comemora cea de-a 100 aniversare a epocii spatiale (care a inceput cand URSS a lansat primul satelit construit de om)

2061: Cometa Halley se va intoarce

2095: Vor fi proiectate vehicole spatiale capabile sa zboare cu viteza luminii

2100: Istoria va reincepe…