Moment incredibil la Paris! Rochia Coperni, ,,stropită’’ pe scenă

Data: 2/10/2022 | Autor: .

Rochia Coperni

Coperni, casa franceză fondată de Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant, a revoluţionat moda în cadrul show-ului de la Musée des Arts et Métiers din Paris. A prezentat o tehnologie incredibilă care permite realizarea unei rochii direct pe manechin!

Pe scena de la Săptămâna Modei de la Paris a apărut modelul american Bella Hadid, purtând doar în lenjerie intimă, înainte de a fi stropită de trei bărbaţi cu un lichid care, odată solidificat, a format pe corpul modelului, în câteva minute, o rochie albă minimalistă.

Dezvoltată de Fabrican, o companie de ştiinţă a materialelor condusă de designerul de modă spaniol Manel Torres, această soluţie pulverizată pe Bella Hadid conţine fibre de bumbac şi fibre sintetice suspendate într-o soluţie de polimer care se evaporă atunci când lichidul intră în contact cu pielea.

Potrivit Vogue Business, Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant ar fi lucrat cu Manel Torres mai bine de şase luni pentru a perfecţiona efectul vaporizării şi rezultatul acesteia – Rochia Coperni.

Chinezii au dezvoltat hainele inteligente. Țin cald iarna și răcoare vara

Cu această performanţă ambiţioasă, casa Coperni a reuşit să cucerească nu doar publicul prezent la prezentarea sa de modă, ci şi spectatorii de la distanţă. Pe Twitter, mulţi internauţi au numit această performanţă „un moment memorabil din istoria modei”.

„Este modul nostru de a celebra siluetele feminine. Am vrut să ne modernizăm estetica într-un mod mai elaborat şi ştiinţific, iar Rochia Coperni reprezintă rezultatul concret”, au declarat Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant într-un interviu pentru Vogue UK.

Moda intră în era SF! Cum probezi hainele cu oglinda inteligentă

Cum isi imaginau designerii în 1939 hainele viitorului