NASA numește un grup de 16 persoane însărcinat cu investigarea OZN-urilor

Data: 26/10/2022 | Autor: .

NASA numește un grup de 16 persoane însărcinat cu investigarea OZN-urilor

În luna iunie a anului trecut, NASA a anunțat că va convoca un grup de experți pentru a studia „fenomenele aeriene neidentificate” (UAP), cunoscute și sub numele de OZN-uri – afirmând în același timp că nu crede că acestea sunt „de origine extraterestră”. Acum, agenția spațială a dezvăluit panelul format din 16 membri, care se va concentra pe „observațiile neclasificate și alte date colectate de la guvern și din sectoarele comerciale”.

Președintele comisiei este David Spergel, fost șef al catedrei de astrofizică de la Universitatea Prince. Printre ceilalți membri se numără Anamaria Berea, cercetător afiliat la Institutul SETI (Search for Intelligence Life) din Mountainview, California; astronautul și pilotul de încercare pensionat al NASA, Scott Kelly, precum și alte persoane, de la oceanografi la astrofizicieni și jurnaliști științifici.

Un astronom de la Harvard vrea să caute un OZN pe fundul oceanului

Grupul de experți este separat de un grup al Pentagonului care investighează UAP-urile raportate de piloții militari și investigate de oficialii americani din domeniul apărării și al serviciilor de informații.

Acum, guvernul SUA conduce efectiv două piste de sondare a OZN-urilor, după ce ani de zile a ținut astfel de activități în spatele ușilor închise.

Un OZN în România? Filmarea care face senzație pe internet

În mod vizibil absenți sunt experții în efecte speciale, precum Corridor Crew, pricepuți în a depista clipurile false și modificate.

Într-un videoclip recent, grupul a dezmințit o serie de videoclipuri celebre cu clipuri OZN, chiar și de la Pentagon, atribuindu-le unor întâmplări obișnuite, cum ar fi irisul unei camere, o pasăre și o explozie a lentilelor în infraroșu.

OZN-ul lui Coandă! Aerodina lenticulară, un proiect care putea rescrie istoria României

Nici NASA însăși nu pare să creadă că se întâmplă mare lucru cu aceste videoclipuri și apariții. Cu toate acestea, a declarat că proiectul poate servi în continuare un rol important în determinarea modului de clasificare a acestora – chiar dacă nu sunt extratereștrii implicați.

„Înțelegerea datelor pe care le avem în jurul fenomenelor aeriene neidentificate este esențială pentru a ne ajuta să tragem concluzii științifice despre ceea ce se întâmplă pe cerul nostru”, a declarat administratorul asociat al NASA, Thomas Zurbuchen. „Datele sunt limbajul oamenilor de știință și fac ca inexplicabilul să devină explicabil.”

US Navy: Deținem mai multe videoclipuri cu OZN-uri