Nokia X, la 400 de lei. Cum se misca primul telefon Nokia cu Android (VIDEO)

Data: 26/02/2014 | Autor: .

nokia-x-gadgetreport

Un telefon mic, cu dotari modeste, insa o solutie excelenta pentru cei care vor un smartphone cu Android la un pret excelent si care nu au mari pretentii.

Asa poate fi descris, in cateva cuvinte, primul telefon Nokia cu sistemul de operare Adroid.

Nokia X are un ecran IPS de 4 inch la rezolutia 840x480p, un procesor Qualcomm Snapdragon S4, dual-core, la 1 Ghz, 512MB de RAM, 4 GB spatiu de stocare ce poate fi extins cu un card microSD si o camera de 3MP.

La asemenea dotari, sa nu va asteptati la cine stie ce performante.

Insa este un smartphone decent, cu care veti putea intra pe internet si accesa aplicatiile multimedia. Pretul este insa unul foarte bun, de numai 89 de euro.

Nokia X+, fratele mai mare al lui Nokia X, are mai mult RAM, 768MB, si vine cu un card microSD de 4 GB. Si acesta are un pret excelent, de numai 99 de dolari.

Iar cel de-al treilea telefon din noua gama Nokia, XL, vine cu un ecran de 4 inci, acelaşi Snapdragon S4 Play, dual-core, 1 Ghz si cu o memorie RAM DE 768 MB.

Telefonul include o camera foto de 5 megapixeli, si una frontală de 2 megapixeli. Nokia XL are o baterie de 2.000 de miliamperi si un pret de numai 109 euro.

Nokia foloseste pe cele doua telefoane un Android special, care nu are acces la Google Play. Utilizatorii isi vor putea lua aplicatiile din Nokia Store, Yandex Store şi 1MobileMarket.

Potrivit Nokia, peste 75% dintre aplicatiile de Android vor fi compatibile cu cele doua telefoane.

„Cu Nokia X, beneficiem de ecosistemul aplicaţiilor Android. Cu toate acestea, am lucrat ca să putem introduce în univers noi aplicaţii şi servicii Nokia. Dezvoltatorii de aplicaţii pentru Android îşi vor putea aduce munca în familia Nokia în doar câteva ore, a declarat Stephen Elop, CEO al Nokia.

Telefoanele Nokia X vor fi disponibile pe piaţă în săptămânile următoare.

Urmariti mai jos primele review-uri realizate de presa internationala la cele trei telefoane.