Obiecte extraterestre, descoperite în Antarctica!

Data: 28/01/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea Liberă din Bruxelles au anunțat descoperirea a numai puțin de 300.000 de obiecte extraterestre sub calota de gheață din Antarctica. Dacă ritmul încălzirii globale continuă, ne-am putea confrunta cu o schimbare fundamentală în viața pe Pământ.

Echipa de cercetători, condusă de Veronica Tollenaar, a folosit un software bazat pe inteligență artificială (IA) și a descoperit resturile unor meteoriți proveniți din spațiu.

Programul AI a reușit să identifice cu exactitate aproape 83% din zonele antarctice cunoscute bogate în meteoriți. În total, au găsit peste 600 de zone potențiale, unde se pot afla rocile extraterestre.

”Calculele noastre indică faptul că mai mult de 300.000 de meteoriți sunt încă prezenți la suprafața calotei de gheață din Antarctica. Potențialul rămâne unul enorm”, a afirmat Tollenar.

Paradoxul Fermi, decriptat. De ce ne evită civilizaţiile extraterestre

Nu este exclus ca obiectele extraterestre să conțină elemente chimice care pot aduce schimbări semnificative în ecosistemul de pe Pământ.

Potrivit Space, aproape două treimi din meteoriții recuperați pe Pământ sunt găsiți în Antarctica, unde natura rece și uscată a continentului alb ajută la conservarea acestor roci extraterestre, iar culorile întunecate ale acestora îi fac să iasă în evidență pe gheață și zăpadă.

,,Meteoriții au făcut parte inițial din corpuri planetare, așa că aceste roci spațiale au oferit multe indicii valoroase despre natura, originile și evoluția restului Sistemului Solar. Am găsit câteva zone neexplorate, cu un mare potențial de a descoperi meteoriți”, a declarat Veronica Tollenaar de la Universitatea Liberă din Bruxelles, Belgia și autoarea principală a studiului publicat pe 26 ianuarie 2022 în revista Science Advances.

Urme de viață extraterestră, descoperite în Africa