Pas uriaș în dezvoltarea roboților umanoizi

Data: 3/09/2020 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan, finanțați de Departamentul de Apărare al Statelor Unite, au dezvoltat un nou tip de baterie reîncărcabilă cu zinc care se integrează în structura corporală a roboților pentru a economisi spațiu și pentru a reduce din greutatea roboților, crescută de bateriile convenționale.

Bateriile pe zinc funcționează prin stocarea și transferul de energie printr-o membrană cu electroliți făcută din nanofibre bazate pe carbon și un gel polimer bazat pe apă. Cercetătorii spun că membrana este mai ecologică decât bateriile tradiționale și nu este inflamabilă sau susceptibilă la a produce incendii.

The Independent relatează că, cu ajutorul acestui tip de baterie, roboții umanoizi vor stoca energie într-un mod asemănător celui în care oamenii stochează energia în grăsime.

Oamenii, înlocuiți de roboți. Boston Dynamics lansează primii roboți lucrativi

„Dezvoltarea roboților este restricționată, în prezent, de nevoia de baterii, acestea ocupând în jur de 20% din spațiul din interiorul robotului și echivalentul acestor procente în greutate”, arată datele studiului cu titlul „Bateriile structurale biomorfice pentru robotică”, publicat în jurnalul Science Robotics.

Bateria a fost testată pe jucării robotizate în formă de viermișori sau scorpioni în care bateriile erau cuplate în motoare și înfășurate în afara jucăriilor.

Pas uriaș în crearea vieții artificiale. Au apărut xenoboții, primii roboți cu celule vii

„Bateriile au o dublă funcție – ele stochează energie dar funcționează și ca un strat protector pentru «organele» robotului – ele replică practic funcționalitatea țesutului adipos care există la ființele vii”, a spus Ahmet Emre, un doctorand care a fost implicat în cercetare.

SF devine realitate! Roboţii vor purta piele umană