Pericolul 4660 Nereus! Un asteroid de dimensiunea Turnului Eiffel va ajunge în apropierea Terrei

Data: 8/11/2021 | Autor: .

Asteroidul 4660 Nereus , sau 1982 DB, așa cum mai este cunoscut în lumea științifică, se îndreaptă spre Pământ la începutul lunii decembrie, potrivit instrumentului de urmărire a asteroizilor NASA. Asteroidul, cu formă de ou și o lungime de aproximativ 330 de metri, ridică semne reale de îngrijorare. Dacă și-ar schimba traiectoria și ar atinge Pământul, ar putea duce la dispariția vieții.

Jerusalem Post relatează că asteroidul în formă de ou are o dimensiune care îl face mai înalt decât Turnul Eiffel și aproape de două ori mai înalt decât Monumentul Washington.

Este programat să treacă pe lângă Terra pe 11 decembrie, la o distanță de aproximativ 3,9 milioane de kilometri și cu o viteză de 6,578 km/s.

Pentru comparație, distanța dintre Pământ și Lună este de aproximativ o miime din aceasta – aproximativ 385.000 km.

Ca atare, în ciuda faptului că este clasificat ca un asteroid potențial periculos (PHA) datorită dimensiunii și a proximității sale de Pământ, pare puțin probabil să reprezinte o amenințare pentru planetă.

Potrivit cercetătorilor, dacă și-ar schimba traiectoria, impactul cu Pământul ar fi devastator.

Misterul de pe asteroidul Itokawa! Ar putea explica apariția vieții pe Pământ

Asteroidul 4660 Nereus, un pericol constant

Asteroidul este programat să revină de încă 12 ori în următoarele decenii, dar cea mai apropiată apropiere este programată pentru 14 februarie 2060, când va fi la puțin sub 1,2 milioane de kilometri distanță.

Presa internațională relatează despre pericolele asteroizilor din apropierea Pământului, deoarece impacturile pot fi devastatoare și omenirea nu are în prezent un mijloc adecvat de a se apăra împotriva lor.

O metodă pentru a opri eventual impactul unui asteroid este prin utilizarea deviației, ceea ce ar însemna lansarea unei misiuni spațiale pentru a-i modifica ușor traseul.

Misterul din craterul Aitken de pe Lună. OZN sau asteroid? Ce spun experții

În termeni profani, înseamnă lovirea unui asteroid cu o rachetă cu suficientă viteză pentru a-și schimba direcția cu o fracțiune de procent.

Cel mai important dintre aceste eforturi este Misiunea Double Asteroid Redirection Test (DART) , care urmează să fie lansată în noiembrie, rezultatul eforturilor NASA și al Laboratorului de Fizică Aplicată.

Cu toate acestea, au fost luate în considerare și alte măsuri – precum perturbarea, adică distrugerea asteroidului, dar în acest moment – ​​acestea rămân ipotetice.

Armaggedon devine realitate! O rachetă va fi trimisă spre un asteroid