Primul vaccin pentru coronavirus, pregătit pentru testarea umană

Data: 26/02/2020 | Autor: .

Primul vaccin pentru coronavirus, pregătit pentru testarea umană

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat că a dezvoltat un vaccin pentru coronavirusul Covid-19, care va fi în curând gata pentru testarea pe oameni. Compania, care a produs vaccinul în laboratoarele sale din Massachusettes, a furnizat deja guvernului american probe pentru studii suplimentare, relatează Wall Street Journal, citat de GadgetReport.ro

Temerile legate de o răspândire globală mai mare a coronavirusului COVID-19 se amplifică de la o zi la alta. Economiile globale încep să simtă efectele valului de panică care a cuprins întreaga planetă. Zeci de evenimente majore au fost anulate, precum MWC Barcelona, iar turismul și comerțul simt deja un puternic recul.Mai nou, japonezii iau în calcul anularea Olimpiadei de la Tokyo.

În tot acest peisaj tot mai sumbru, vine și o rază de speranță. Oamenii de știință din SUA au lucrat febril pentru a dezvolta măsuri de combatere a coronavirusului, iar o companie americană de biotehnologie crede că a găsit un vaccin care ar putea duce la stoparea pandemiei.

Potrivit datelor companiei, vaccinul necesită două doze și este gândit să protejeze oamenii împotriva infecției cu coronavirus. Dacă autoritățile americane vor da undă verde pentru testarea vaccinului, rezultatele studiilor umane ar putea fi gata în iulie.

Bineînțeles, dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus nu oferă o garanție totală că epidemia va fi stopată. Rămâne de văzut dacă vaccinul va funcționa așa cum este prevăzut și, mai ales, care sunt efectele secundare potențiale.

Chiar dacă vaccinul se dovedește a fi eficient cu efecte secundare minime, nu se știe exact cât timp ar fi nevoie pentru aprobarea vaccinurilor pentru distribuire și ce strategie ar putea folosi oficialii de sănătate pentru a combate răspândirea virusului cu acest nou instrument.

Experții spun că, în cel mai bun scenariu, vaccinul va fi gata de distribuție abia în 2021.

Imperial College London: Două treimi din cazurile de coronavirus Covid-19 la nivel mondial nu au fost detectate

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că experții de la Imperial College London estimează că aproximativ două treimi din cazurile de coronavirus Covid-19 la nivel mondial nu au fost detectate. Analiza sugerează că răspândirea globală a noului coronavirus este semnificativ mai mare decât numărul actual al cazurilor confirmate.

„Începem să vedem mai multe cazuri raportate din țări și regiuni din afara Chinei continentale, fără istoric de călătorie sau legătură cu orașul Wuhan”, explică Natsuko Imai , unul dintre autorii noului raport.

„Analiza noastră, care include date privind volumele de zbor (număr curse aeriene, pasageri etc.) din orașul Wuhan și numărul raportat de cazuri COVID-19, demonstrează importanța supravegherii și detectării rapide a cazurilor, dacă țările vor să controleze cu succes epidemia.”, a mai spus acesta.

La 23 februarie 2020, erau confirmate peste 78.000 de cazuri de Covid-19, marea majoritate fiind concentrate în China.

Imperial College London: Două treimi din cazurile de coronavirus Covid-19 la nivel mondial nu au fost detectate