Animalul microscopic care nu respiră. O descoperire uluitoare

Data: 26/02/2020 | Autor: .

Animalul microscopic care nu respiră. O descoperire uluitoare

O  echipă internațională de oameni de știință a descoperit animal microscopic care nu are ADN mitocondrial, ceea ce înseamnă că nu trebuie să respire pentru a rămâne în viață, relatează GadgetReport.ro

Potrivit descoperirii, publicată în Proceedings of the National Academy of Sciences, animalul respectiv, cunoscut sub numele de Henneguya salminicola, este un parazit care infectează somonul și se răspândește cu ajutorul viermilor după ce gazda sa moare. În examinarea ADN-ului parazitului, cercetătorii au remarcat absența totală a ADN-ului mitocondrial.

Oamenii de știință nu au găsit încă o explicație pentru involuția acestui organism.

„Folosind abordări de secvențiere profundă susținute de observații microscopice, am descoperit dovezile că acest animal și-a pierdut genomul mitocondrial”, afirmă cercetătorii.

,,Descoperirea noastră arată că respirația aerobă, una dintre cele mai importante căi metabolice, nu este omniprezentă printre animale’’, au mai afirmat aceștia.

Respirația mitocondrială este modul în care celulele animale respiră și se credea până în prezent că este trăsătură universal valabilă în întreaga viață animală.

Descoperirea vine să confirme că știm încă foarte puțin despre viața pe Pământ. În timp ce căutăm viața pe alte lumi, pe Pământ abia dacă am descoperit 20% din totalul formelor de viață care există.

Descoperire științifică: O moleculă ar putea stopa progresia maladiei Parkinson

Explicație științifică! De ce țânțarii îi înțeapă pe unii oameni și pe alții nu