Profesor de la Harvard: Lumea în care trăim a fost creată în laborator!

Data: 7/11/2021 | Autor: .

Universul, lumea în care trăim, ar fi putut fi creat în laborator de ”o civilizație tehnologică avansată”. Aceste ființe superioare ar fi putut dezvolta o tehnologie, care a creat un ”baby universe” din nimic, prin tuneluri cuantice”. Este declarația bulversantă făcută de Avi Loeb, un faimos fizician american și fost președinte al Departamentului de Astronomie al Universității Harvard din Statele Unite.

În ultimul său editorial publicat în revista Scientific American, Avi Loeb afirmă că ”cel mai mare mister referitor la istoria universului nostru este ceea ce s-a întâmplat înainte de Big Bang. De unde a venit universul nostru? Cu aproape un secol în urmă, Einstein a căutat alternative la modelul Big Bang-ului, deoarece începutul timpului nu a fost satisfăcător din punct de vedere filosofic, în mintea sa”.

Potrivit profesorului, lumea noastră ar fi putut fi creată în laborator de ”o civilizație tehnologică avansată”.

Aceste ființe superioare, pe care fizicianul le încadrează în ”clasa A” pe scară cosmică, ”ar fi putut dezvolta o tehnologie, care a creat un ”baby universe” din nimic, prin tuneluri cuantice”.

Trăim într-un univers holografic, într-o simulare pe calculator? Ce spun experții

Teoria unifică,practic, noțiunea de religie a unui creator cu noțiunea seculară de gravitație cuantică. Loeb susține că noi ”nu posedăm o teorie care să combine cei doi piloni ai fizicii moderne: mecanica cuantică și gravitația”.

”Dar o civilizație mai avansată ar fi putut realiza acest lucru și ar fi stăpânit tehnologia creării unui ”baby universe”, spune fizicianul. ”Aceasta ar putea explica originea universului nostru, care nu a fost selectat pentru ca noi să existăm în el, ci mai degrabă, a fost selectat astfel încât să dea naștere unor civilizații mai avansate decât suntem noi”.

Was Our Universe Created in a Laboratory?

Omenirea, o civilizație tehnologică de nivel scăzut

Omenirea este o civilizație tehnologică de nivel scăzut, clasificată în ”Clasa C””, pe scara cosmică, afirmă Avi Loeb.

Asta pentru că noi nu suntem capabili să recreăm nici măcar condițiile de locuit de pe planeta noastră, pentru momentul când Soarele va muri.

Savantul afirmă, astfel, că ”civilizația noastră este încă sterilă din punct de vedere cosmologic, deoarece noi nu putem să reproducem lumea care ne-a făcut”.

Universitatea din Queensland: Călătoria în timp este teoretic posibilă

Mai mult,”umanitatea ar putea fi etichetată de Clasa D, fiindcă distrugem în mod neglijent habitatul natural de pe Pământ, prin schimbările climatice produse datorită tehnologiilor noastre”.

În final, Avi Loeb afirmă că experiența noastră pe Pământ s-ar putea încheia precum cea a dinozaurilor, care au dispărut acum 66 de milioane de ani.

Studiu Universitatea Stanford: Cele două cuvinte cu care poți schimba percepția celorlalți