Proiectul iPhone 6s! Dotarile cu care Apple vrea sa spulbere concurenta

Data: 3/06/2015 | Autor: .

iPhone-6S-plus

Presa internationala vine cu noi detalii despre unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri din 2015, Apple iPhone 6s, modelul ce va fi lansat in toamna acestui an. Potrivit chinezilor de la Feng.com, care citeaza surse din cadrul furnizorilor Apple, telefonul va avea si o varianta iPhone 6s Plus – primul smartphone Apple cu un ecran 2K.

Sursele afirma ca Apple va lansa doua variante de telefon, un iPhone 6s cu ecran Full HD – un upgrade fata de rezolutia de 1334×750 pixeli de pe iPhone 6, si o varianta iPhone 6s Plus, cu ecran 2K.

Chinezii afirma ca, cel putin in cazul iPhone 6s Plus,  introducerea ecranului 2K este menita sa contracareze lansarea Galaxy Note 5, telefonul cu ecran 2K pe care il vom vedea in aceasta vara.

Toate detaliile despre Galaxy Note 5 le aflati de AICI

GadgetReport.ro relata, recent, ca noile variante iPhone vor aduce un plus de memorie, de 2GB, dublă faţă de cea de pe generaţia actuală. In plus, începând cu noua serie, Apple va trece la chip-urile de memorie LPDDR4, care vor asigura telefonului o viteză mult superioară.

Sporul de performanţă va fi consistent mai ales în jocuri şi aplicaţiile de iOS. În plus, memoria de 2GB LPDDR4 va consuma cu aproape 50% mai puţină energie, fapt care va determina o creştere semnificativă a autonomiei.

Potrivit GSMArena,  telefoanele iPhone 6s si iPhone 6s plus vor include si o camera de 12 MP, senzorul fiind un RGBW produs de Sony. Potrivit sursei, senzorul va imbunatati performanta camerei in conditii de luminozitate scazuta, altfel spus va face ca pozele facute pe intuneric sa iasa mult mai bine.

Si autofocusul camerei va fi mai rapid, astfel incat, pe ansamblu, aceasta va fi una mult mai performanta.

Noile iPhone 6s si iPhone 6s Plus vor include şi funcţia Force Touch, considerată a fi cea mai importantă inovaţie de la introducerea display-urilor multi-touch.

Force Touch, disponibil si pe noile Apple Watch si Apple Macbook, va permite aplicaţiilor compatibile să măsoare forţa la apăsarea ecranului, oferind un parametru suplimentar pentru interpretarea comenzilortouch-screen.

In rest, noile telefoane vor include toate facilităţile prezente şi pe iPhone 6, de la Touch ID, NFC pentru Apple Pay, 802.11ac Wi-Fi, şi compatibilitatea 4g/LTE.