Project Tango. Google anunta un smartphone revolutionar (VIDEO)

Data: 21/02/2014 | Autor: .

project-tango

Google lucreaza la un smartphone care promite sa schimbe din temelii modul in care percepem experienta de utilizare a unui astfel de gadget. Cu numele de cod  Project Tango, telefonul va fi primul din lume care va genera harti, imagini si sunete in 3D.

project-tango-1Google si dezvoltatorii de la mai multe firme de tehnologie au lucrat impreuna la acest telefon in ultimii 10 ani.

Rezultatul este un telefon care, la prima vedere, arata banal. Are un profil clasic, un ecran de 5 inchi si o camera de numai 4 MP.

Noutatile, considerate revolutionare, sunt prezente sub carcasa. Telefonul vine cu doua procesoare de imagine capabile sa transpuna informatia intr-o experienta 3D.

project-tango-2“Traim intr-un mediu 3D. Incercam, prin Project Tango, sa transpunem aceasta experienta in realitatea virtuala. Asta se traduce prin toate formele sale, de la imagine, la sunet. Experienta va fi completa. Vorbim de harti 3D, de jocuri si alte aplicatii care vor schimba modul in care folosim gadgeturile”, a declarat Johnny Lee, Technical Program Lead, Advanced Technology & Projects la Google.

Potrivit Google, telefonul va putea sa construiasca o imagine 3D pornind de la o simpla fotografie.

De exemplu, daca vrem sa ne mobilam casa, nu va fi nevoie decat sa facem o simpla poza, iar telefonul va construi un profil 3D in care vom putea plasa diverse obiecte, achizitionate virtual de pe site-urile de profil.

Google spune ca  Project Tango este inca in faza de cercetare si ca va distribui, din 14 martie, 200 de exemplare catre dezvoltatori din intreaga lume.

Mai multe detalii aflati de pe  Project Tango si Movidus.