Rechinii din Jurassic Park trăiesc în realitate. O descoperire incredibilă în Groenlanda

Data: 14/09/2020 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea California au descoperit, în Groenlanda, o specie de rechini care aduc aminte de monștrii din Jurassic Park. Rechinii ajung până la 8 metri lungime și 1.200 de kilograme și ar putea trăi aproape 400 de ani.

Potrivit unui studiu publicat recent, citat de publicația Business Insider, există două populații geografice de rechini: un grup înoată în apropierea bazinului canadian Baffin, deasupra cercului polar, în timp ce celălalt grup ocupă apele nordice ale Oceanului Atlantic în apropierea Norvegiei.

Rechinii din Groenlanda sunt cele mai longevive specii de vertebrate de pe planetă, pot trăi timp de secole. Rechinii sunt dificil de studiat, deoarece preferă cele mai adânci părți ale oceanului, la aproape 3.000 de metri adâncime.

Demn de Jurassic Park! La 4000 de ani de la dispariţie, experţii readuc la viaţă mamuţii

„Acești uriași liniștiți petrec sute de ani sub ocean, rătăcind încet în apele aproape înghețate, rareori văzute de ochiul uman.Rechinii ajung până la 8 metri lungime și 1.200 de kilograme și ar putea trăi aproape 400 de ani”, a declarat Meaghan Swintek, biolog la Universitatea California, coautor al un studiu recent despre rechinii din Groenlanda.

Jurassic Park devine realitate. Cercetătorii au descoperit ADN de dinozaur