Revoluție în transport! Taxiul zburător eVTOL ne va duce de acasă la aeroport

Data: 11/10/2022 | Autor: .

Taxiul zburător eVTOL

Joby Aviation, o companie care isi propune sa asigure servicii de taxi aerian, tocmai a încheiat o afacere care ar putea face călătoria spre aeroport mult mai plăcută.

Delta a anunțat că va investi până la 200 de milioane de dolari în Joby pentru v unui serviciu de zbor de la domiciliu la aeroport, relatează Engadget.

În loc să chemați o mașină sau să plătiți pentru parcare, veti putea cere ca o aeronavă eVTOL (decolare și aterizare verticală electrică) să vă ducă la terminal fără problemele obișnuite din trafic. Asta dacă locuiți în SUA și nu oriunde, ci numai în unele orașe.

Serviciul va fi disponibil inițial pentru pasagerii Delta care călătoresc prin New York și Los Angeles.

eVTOL a fost primul serviciu de profil care a obținut certificările cheie ale FAA pentru navigabilitate și servicii de transport, iar acum semnează un acord „primul de acest fel” (conform companiilor) cu o companie aeriană din SUA.

Mișcarea ar putea oferi Joby un avantaj față de rivali precum Archer și Wisk Aero, care așteaptă certificări FAA sau parteneriate comerciale importante.

Joby a crescut rapid în comparație cu mulți concurenți. A primit 394 de milioane de dolari de la Toyota la începutul anului 2020 și a cumpărat afacerea de taxi aerian a Uber la sfârșitul aceluiași an.

NASA a început testarea în zbor a eVTOL-urilor firmei în vara anului 2021. Pur și simplu, este într-o poziție bună pentru a face din taxiurile zburătoare o realitate practică.

Hyundai S-A1. Hyundai şi Uber dezvoltă un sistem de taxi aerian