Samsung Galaxy S7, primul telefon cu ecran flexibil? Se lansează în ianuarie

Data: 17/09/2015 | Autor: .

Samsung Youm Flexible Displays

Samsung ar putea lansa, în luna ianuarie 2016, primul telefon cu ecran flexibil. Cunoscut încă din 2013 sub numele de cod „Project Valley”, nu este exclus ca gadgetul să fie viitorul Galaxy S7.

Potrivit surselor citate de presa sud-coreeană, Samsung testează două variante, una cu procesor de Qualcomm Snapdragon 620 si o alta cu Snapdragon 820. Ambele telefoane ar urma să includă 3 GB de RAM, încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulatori incastraţi.

Telefonul ar urma să includă şi noua tehnologie Quick Charge 3.0, care va face ca bateria să se încarce la 80% în numai 35 de minute, relatează Sammobile.

Cum va arăta telefonul? O idee poate fi cea expusă în clipul video pe care Samsung la prezentat la CES 2013.

Cert este că dacă Samsung va lansa acest telefon, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile, însă pare că doar Samsung a ajuns la un produs final.

Vicepresedintele Samsung Display, Lee Chang-hoon, declara anterior ca Samsung va avea capacitatea de a produce ecrane flexibile pana la sfarsitul anului 2015 – inceputul lui 2016.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

samsungflexibleamoledphoneCei din industrie cred ca se va ajunge la comercializarea primelor telefoane flexibile in 2016“, a relatat si cotidianul Business Korea, citand un oficial de la Samsung Display.

Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile.

Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.