Secretul NASA GRX-810. Un nou material revoluţionar

Data: 16/05/2022 | Autor: .

NASA a dezvoltat un material revoluţionar, care este de 1.000 de ori mai solid decât aliajele anterioare. El a fost denumit NASA GRX-810 și poate fi clasificat ca un aliaj întărit cu dispersie de oxid și poate rezista la condiții dure înainte de a atinge punctul de rupere.

Noul aliaj NASA GRX-810 poate rezista la temperaturi de peste 2.000 de grade Fahrenheit (1093 de grade Celsius) și este de 1.000 de ori mai durabil la temperaturi înalte față de materialele de până acum.

Noul material minune este mai maleabil, dar și cu o flexibilitate de trei ori și jumătate mai mare de a se întinde sau de a se îndoi, înainte de fracturare.

Interesting Engineering relatează că noul aliaj metalic NASA GRX-810 va fi folosit în aviație și în explorarea spațiului.

Prin combinarea modelării materialelor cu imprimarea în 3D, Agenția Spațială din Statele Unite a putut dezvolta mult mai rapid compoziția necesară a aliajului dorit și a putut să-l producă într-o perioadă scurtă de timp.

Există extratereștrii? NASA anunță o nouă eră a astronomiei

”Ceea ce se obișnuia să dureze ani de zile, acum durează câteva săptămâni sau luni, pentru a face descoperiri”, a spus Dale Hopkins, direct de proiect în cadrul Transformational Tools and Tehnologies.

”Această descoperire este revoluționară pentru dezvoltarea materialelor. Noile tipuri de materiale sunt mai puternice și mai ușoare și vor juca roluri cheie, deoarece NASA își propune să schimbe viitorului zborului spațial”, a spus Hopkins.

În căutarea extratereștrilor! NASA lansează un mesaj controversat în spațiu