Tehnologie Huawei. Bateria care se incarca la 48% in 5 minute

Tehnologie Huawei. Bateria care se incarca la 48% in 5 minute

Vă mai aduceţi aminte de vremurile când aveam telefoane mobile pe care uitam să le mai punem în priză? Aveau o autonomie ce se măsura în săptămâni de utilizare. Intre timp au aparut smartphone-urile si bateriile n-au mai facut faţă pentru că, odată cu noile ecrane uriaşe, procesoarele performante si receptoarele GPS si Wi-Fi, consumul de energie a crescut spectaculos.

Deşi avem smartphone-uri care rivalizează cu laptopurile din punct de vedere al performanţelor, la nivelul autonomiei, cele mai multe abia dacă rezistă 24 de ore.

Chinezii de la Huawei vor să rezolve această problemă cu bateria care se incarca la 48% in 5 minute.

Este vorba de un acumulator pe bază de litiu-ion, cu anozi din grafit, de 3000 mAh. Potrivit Gizmodo, chinezii dezvoltă şi un acumulator de 600mAh care se încarcă la 68% în numai 2 minute.

Cele două soluţii le vom vedea implementate pe smartphone-urile din 2016. Dacă va trece la producţia de serie a acestor acumulatori, Huawei va avea un argument important în faţa rivalilor, asta în condiţiile în care produc deja telefoane foarte bune, la preţuri excelente.

Iar cea mai bună dovadă o constituie faptul că Google le-a acordat licenţa pentru a produce smartphone-ul Nexus 6P, cel mai spectaculos telefon Nexus lansat vreodată.

Tu ţi-ai cumpăra un telefon Huawei?