Templul pierdut al lui Hercule, descoperit pe fundul Oceanului Atlantic

Data: 24/12/2021 | Autor: .

Templul pierdut al lui Hercule, descoperit pe fundul Oceanului Atlantic

Cercetătorii de la Universitatea Sevilla din Spania au anunțat o descoperire arheologică istorică. Ei au găsit templul pierdut al lui Hercule, zeul adorat de greci și romani din secolul al IX-lea î.Hr.

Descoperirea a fost făcută pe fundul Oceanului Atlantic, în canalul Sancti Petri, o zonă de coastă a Golfului Cadiz,  cu ajutorul unei tehnologii avansate denumită LIDAR.

Daily Mail relatează că echipa de experți a identificat o structură dreptunghiulară masivă pe fundul Oceanului Atlantic, cu lungimea de 300 de metri și lățimea de 150 de metri.

”Sursele documentare pe care le-am analizat, informațiile arheologice împreună cu imaginile obținute cu modelele digitale ale sitului istoric, ne face să credem că acest monument descoperit ar putea fi templul lui Hercule”, a spus Milagros Alzaga Garcia, șeful Centrului de arheologie al Institutului din Andalusia.

Comoara din ,,El Dorado’’. Un templu uriaș Muisca, găsit de arheologi

Templul lui Hercule a fost un monument impunător cu coloane, având o flacără veșnică, un foc care ardea pe un altar, el fiind întreținut zi și noapte de către un preot.

Misterul faraonului Nyuserre Ini. Cea mai mare descoperire din Egipt, din ultimii 50 de ani

Se spune că grecii și romanii antici, inclusiv celebrul împărat Iulius Caesar, au călătorit la un templu din Cadiz, Spania, și s-au rugat pentru putere la zeul Hercule.

Descoperire remarcabilă în Egipt. Templul reginei Nearit, soția faraonului Teti