Descoperire remarcabilă în Egipt. Templul reginei Nearit, soția faraonului Teti

Data: 19/01/2021 | Autor: .

Cercetătorii egipteni au anunțat descoperirea ruinelor templului funerar al reginei Nearit, soția faraonului Teti din a șasea dinastie a Regatului Vechi. Lângă templul aflat în situl Saqqara, la 30 km de Cairo, au fost găsite trei magazii din cărămizi nearse unde erau ținute cereale, unelte și ofrande.

Anunțul a fost făcut de cunoscutul arheolog Zahi Hawass. Arheologii anunțaseră în octombrie descoperirea a 59 de sarcofage, iar în noiembrie anul trecut au anunțat că au găsit alte 100 de sarcofage pictate de pe vremea celei de-a 26-a dinastii, din secolul V î Hr. Multe sunt în stare perfectă de conservare.

Cercetătorii egipteni au anunțat descoperirea ruinelor templului funerar al reginei Nearit, soția faraonului Teti din a șasea dinastie a Regatului Vechi

Per total au fost descoperite 52 de ”puțuri funerare” de 10-12m adâncime în care au fost puse sarcofagele din lemn.

Anunțul a fost făcut de cunoscutul arheolog Zahi Hawass

Sarcofagele au peste 3.000 de ani vechime, fiind datate din perioada Regatului Nou (secolele 16- 11 î Hr).

Misterele papirusurilor egiptene, decriptate. A fost Iisus un simplu exorcist?

Khaled El-Enany, ministrul egiptean al turismului şi al antichităţilor, a declarat că sarcofagele conţin rămăşiţe ale unor responsabili politici de rang înalt, preoţi şi alte personalităţi.

Arheologii anunțaseră în octombrie descoperirea a 59 de sarcofage

„Consider că este începutul unei mari descoperiri”, a declarat ministrul egiptean al turismului şi al antichităţilor. ,,Mai sunt multe alte sarcofage de scos la lumină, cele mai multe datând din a 26-a Dinastie a Egiptului antic, în jurul secolelor VI-VII î.H’’.

Per total au fost descoperite 52 de ”puțuri funerare” de 10-12m adâncime în care au fost puse sarcofagele din lemn.

Pe lângă sarcofage, arheologii au descoperit câteva zeci de statui,printre care și o figurină din bronz a zeului florii de lotus, Nefertum.

Imaginile spectaculoase dintr-un mormânt de pe vremea faraonilor din Egipt

Sarcofagele urmează a fi expuse la Marele Muzeu (Egipten Grand Egyptian Museum /GEM/), într-o sală din faţa celei care urmează să primească 33 de sarcofage sigilate ale unor preoţi din a 22-a Dinastie, descoperite în 2019 la Luxor, în sudul Egiptului.

Sarcofagele urmează a fi expuse la Marele Muzeu

Saqqara este la 30 de km sud de Cairo, locul fiind necropolă a vechii capitale Memphis și locul celebru pentru Piramida în Trepte a faraonului Djoser.

Misterul constelației „Apedu n Ra”, cunoscută doar de egipteni

Misterele Egiptului. 10 informații interesante despre uimitoarea civilizație antică

Mormantul faraonului Tutankhamon ascunde camere secrete