Mașinile electrice se vor încărca în 5 minute. StoreDot a produs o baterie revoluționară

Data: 22/01/2021 | Autor: .

Compania israeliană StoreDot anunță prima baterie auto care se poate încărca în doar 5 minute. Este o premieră la nivel mondial și ar putea rescrie standardele în industria mașinilor electrice, scrie The Guardian.

Bateria pe litiu este produsă de compania Eve Energy în China, pe o linie standard de producție, pe baza unei tehnologii care are aceleași costuri cu bateriile auto obișnuite.

Compania StoreDot a mai produs prin această tehnologie inovatoare baterii destinate telefoanelor, dronelor și scuterelor electrice. Israelienii de la StoreDot au atras capital de 130 de milioane de dolari de la mari companii industriale precum Daimler, BP, Samsung și TDK. În 2020, StoreDot a fost desemnată de Bloomberg compania-pionier în domeniul energiei.

Cu toate acestea, StoreDot  afirmă că va dura până ne vom bucura de această invenție pentru că o astfel de încărcare ultra-rapidă are nevoie de încărcătoare de putere mult mai mare decât cele disponibile în prezent. Zeci de alte companii din întreaga lume lucrează la dezvoltare unor baterii cu încărcare rapidă.

Vizită într-un showroom Tesla. Vezi modelele care vor ajunge în România

Faptul că încărcarea bateriilor durează mult și teama de a nu rămâne fără baterie în mijlocul drumului sunt motivele pentru care multă lume ezită încă să-și cumpere un vehicul electric.

Samsung a dezvoltat o baterie revoluționară. Mașinile electrice, autonomie de peste 800 km

Dacia Spring, prezentată oficial. Va avea succes primul model electric românesc?