Elon Musk investește în captarea emisiilor de dioxid de carbon

Data: 22/01/2021 | Autor: .

Fondatorul SpaceX și Tesla, Elon Musk, a anunțat pe Twitter că oferă un premiu de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea „celei mai bune” tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon, relatează Reuters.

Deocamdată nu este foarte clar dacă miliardarul vrea să cumpere o astfel de tehnologie de banii respectivi sau dacă banii vor fi oferiți ca premiu dezinteresat, pentru ca o astfel de tehnologie să fie pusă la dispoziția tuturor guvernelor și companiilor din lume.

Captarea emisiilor cu efect de seră reprezintă deja un proiect critic pentru ținerea sub control a schimbările climatice, dar până în prezent s-au făcut foarte puține progrese tehnologice în această direcție.

Dovedit științific: Expunerea la aerul poluat poate afecta semnificativ copiii

Cea mai eficientă cale de extragere a carbonului din aer la nivel global rămâne deocamdată împădurirea – plantele folosesc dioxidul de carbon din aer în procesul de fotosinteză și stochează apoi carbonul în biomasa lemnoasă.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat la sfârșitul anului trecut că este necesară o creștere bruscă a implementării tehnologiei de captare a carbonului pentru ca țările să îndeplinească obiectivele de emisii nete zero.

Patru purificatoare de aer pentru apartament, la un preț foarte bun

„Donez 100 de milioane de dolari ca premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Musk într-un tweet, urmat de un al doilea tweet care promitea „Detalii săptămâna viitoare”.

Dezvoltarea unei tehnologii de captare a carbonului din atmosferă, care să elimine poluarea, reprezintă și unul dintre obiectivele noului președinte american, Joe Biden.

Dejecțiile umane conțin aur, titan și platina. Tehnologia care va schimba mersul la WC