Misterul constelației „Apedu n Ra”, cunoscută doar de egipteni

Data: 30/11/2020 | Autor: .

Arheologii de la Universitatea din Tübingen, Germania și de la Ministerul Egiptean al Turismului și Antichităților au descoperit, pe pereții unui templu egiptean de acum 2000 de ani, imaginile unei constelații misterioase, despre care nu se știe nimic în prezent. Constelația era denumită de vechii egipteni „Apedu n Ra”, adică „Gâștele lui Ra”.

Descoperirea a fost realizată în timpul lucrărilor de restaurare ale templului din Esna, care datează din epoca greco-romană și din care s-a mai păstrat un singur coridor.

Pe pereții templului din Egipt au fost descoperite mai multe picturi și și detalii neobișnuite: un basorelief care înfățișează o constelație necunoscută. Constelația este însoțită de numele „Apedu n Ra”, adică „Gâștele lui Ra”.

Specialiștii spun că este o premieră, pentru că aceasta nu mai apare în nicio o altă reprezentare astrologică din Egiptul antic.

Descoperire arheologică în Egipt. 59 de sarcofage în stare perfectă,  îngropate în urmă cu peste 2.500 de ani

În lipsa altor detalii, este imposibil ca egiptologii să-și dea seama ce stele formau, în concepția egiptenilor, respectiva constelație. În basorelief apare însă și stele cunoscute, cum sunt cele din constelația Orion.

Desenele au fost foarte minuțios realizate, mai întâi prin desen în cerneală, apoi prin sculptarea în relief a formei trasate, iar la final a fost aplicată vopsea pe modelul în relief.

Restaurarea templului din Esna a început în anul 2018.

Misterele papirusurilor egiptene, decriptate. A fost Iisus un simplu exorcist?

Misterele Egiptului. 10 informații interesante despre uimitoarea civilizație antică