Vrei în vacanță în Grecia? Decizie de ultimă oră privind regulile COVID

Data: 27/04/2022 | Autor: .

Vrei în vacanță în Grecia? Decizie de ultimă oră privind regulile COVID

Autoritățile din Grecia au luat o decizie de ultimă oră privind accesul în țară ca urmare a pandemiei COVID. Dacă vrei să mergi în vacanță în Grecia, trebuie să știi că autoritățile grecești au confirmat că pașapoartele naționale COVID vor fi eliminate, iar regulile privind măștile vor fi relaxate, la timp pentru sezonul vacanțelor de vară.

The Telegraph relatează că, de la 1 mai, cerința de a prezenta un pașaport COVID pentru a intra în baruri, restaurante și alte locuri publice va fi eliminată.

De la 1 iunie, regulile privind masca vor fi relaxate în majoritatea locurilor, excepțiile – care vor include probabil și mediile de sănătate – urmând să fie prezentate ulterior.

El a adăugat că se ia în considerare, de asemenea, eliminarea cerințelor de intrare internațională – în prezent, britanicii trebuie să prezinte dovada fie a vaccinării (inclusiv a unui rapel în cazul în care a doua doză a fost administrată cu mai mult de 270 de zile înainte), fie a unei recuperări recente de la Covid, fie a unui test negativ pentru a vizita Grecia.

Dacă vreți să mergeți în vacanță în Grecia, cel mai bine este să urmăriți regulile de călătorie anunțate de Ministerul Afacerilor Externe, pe site-ul propriu.