A avut acces Tutankhamon la o tehnologie extraterestră? Descoperirea incredibilă făcută de experţi

Sarcofagul celebrului faraon Tutankhamon (1332 – 1323 î.Hr.) conţine un artefact cu adevărat ieşit din comun. Pumnalul faraonului era conceput dintr-o rocă extraterestră. Cercetătorii au reuşit, în sfârşit, să investigheze  provenienţa acestuia.

La 3400 de ani de la moartea celebrului faraon, cercetătorii din Egipt şi Japonia au reuşit, în baza unui studiu ştiinţific, să elucideze misterul pumnalului lui Tutankhamon.

Potrivit experţilor de la Institutul de Tehnologie Tsudanuma din Narashino, piatra conţinută în mânerul pumnalului decorat cu pietre preţioase reprezintă o bucată dintr-un meteorit străvechi, bogat în fier, mangan și nichel.

Egiptul cere Interpolului să găsească capul lui Tutankhamon

Meteoritul aparține unui grup de astfel de obiecte spațiale numit octaedriți, cel mai mare dintre meteoriții de fier cunoscuți. Același model a fost observat și în alte artefacte, precum o sabie veche găsită în Japonia.

meteorit străvechi, bogat în fier, mangan și nichel

Cercetătorii au descoperit că pumnalul a fost fabricat la temperaturi sub 950 de grade Celsius, iar ulterior au fost fixate pietrele prețioase pe mâner, printr-un procedeu care a fost adoptat mult mai târziu în istorie, în Egipt.

”Mânerul din aur sugerează originea străină a sa, posibil din Mitanni, Anatolia, așa cum se arată într-una dintre scrisorile Amarna, care vorbește despre un pumnal dăruit de regele Mitanni lui Amenhotep al II-lea, bunicul lui Tutankhamon”, au spus cercetătorii japonezi, conform Science Alert.

Analiza compoziției lamei cuțitului nu a putut dezvălui unde a aterizat meteoritul pe Pământ, dar studiul a dezlegat un alt mister: tăblițele de pe mâner au fost inscripționate cu aproximativ 3.400 de ani în urmă, cu aproximativ un secol înainte ca regele Tutankhamon să fie înmormântat.

Pumnalul lui Tutankhamon

Cuțitul a fost dăruit, probabil bunicului lui Tuthankamon de către regele Mitanni, aceasta sugerând faptul că meteoritul ar fi căzut pe actualul teritoriu al Siriei.

Eveniment istoric! Ruinele Aton-ului, orașul de aur al faraonilor, descoperite lângă Luxor

Interesant este că oamenii din acele vremuri nu învățaseră cum să încălzească fierul nativ la temperaturi suficient de mari pentru a-l topi. Astfel, s-a presupus că lama cuțitului a fost realizată dintr-un meteorit găsit undeva în apropiere.

Mormantul faraonului Tutankhamon ascunde camere secrete

Misterele Egiptului. 10 informații interesante despre uimitoarea civilizație antică