A fost lansat noul smartphone OnePlus X. Specificatii discutabile, preţ destul de bun

Data: 29/10/2015 | Autor: .

OnePlusx gadgetreport

După OnePlus One şi OnePlus Two, chinezii de la OnePlus au lansat noul smartphone OnePlus X, un gadget cu specificatii cel puţin interesante, având în vedere preţul de numai 270 de euro. Un telefon mai mic, mai sărac în dotări, optim însă pentru cei care îşi doresc un telefon simplu, uşor, pe care să-l folosească inclusiv pentru a asculta posturile de radio în FM.

OnePlus X: FM RadioLansat în cadrul unui eveniment organizat la Londra, pentru a-i sublinia aspiraţiile occidentale, OnePlus X vine cu un display AMOLED full HD, de 5 inchi, prins în două tipuri de carcasă – una de sticlă neagă, cu margini metalice, variantă botezată OnePlus X Onyx, şi o alta cu carcasă ceramică, cu accente premium, OnePlus X Ceramic.

OnePlus X Onyx cântăreşte 138 de grame, iar varianta ceramică 160 grame. Telefonul, în ambele variante, măsoară 140mm x 69mm x 6.9mm, fapt care îl clasifică drept cel mai mic OnePlus lansat până acum.

OnePlus X are un spatiu de stocare de 16 GB, care poate fi extins prin microSD până la 128 GB, fiind primul OnePlus cu această facilitate. Mai mult, include două sloturi de SIM card, astfel că îi poţi pune două numele de telefon.

One Plus X, in ambele variante, include un procesor Snapdragon 801 împreună cu 3 GB de RAM, o combinaţie care îi permite să ruleze fără probleme sistemul de operare Oxygen OS (Android 5.1.1).

La fel ca OnePlus 2, OnePlus X vine cu două camere, una de 13MP şi o alta de 5 MP.

Faţă de OnePlus 2, OnePlus X include o baterie ceva mai mică, de 2,525 mAh LiP, faţă de cea de 3,300 mAh de pe generaţia a doua OnePlus.

Telefonul nu are NFC, nici incărcare wireless, stabilizare optică pentru camere şi nici USB-C connector.

One Plus X se laudă, în schimb, cu un radio FM, o dotare care aduce aminte de telefoanele de acum câţiva ani însă cu care OnePlus speră să facă diferenţa.

OnePlus X Onyx, varianta de bază, va fi vandută pe site-ul oneplus.net începând de pe 5 noiembrie, cu 270 de euro. Ediţia premium, cu carcasă ceremică, va ajunge pe piaţă pe 24 noiembrie la preţul de 370 euro.

Varianta ceramică va fi vândută în numai 10.000 de unităţi.