Ţi-ai luat iPhone 6? Apple pregăteşte spectaculosul iPhone 6s

Data: 26/03/2015 | Autor: .

iphone_6s-gadgetreoport

Apple a făcut deja o tradiţie din a lansa noi versiuni cu indicativul „spentru smartphone-urile sale. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu generaţia a şasea care, potrivit unor surse, va beneficia  din septembrie de un upgrade semnificativ sub denumirea iPhone 6s.

Potrivit MacRumors, principala noutate adusă de iPhone 6s va fi memoria de 2GB, dublă faţă de cea de pe generaţia actuală. Începând cu noul iPhone6s, Apple va trece la chip-urile de memorie LPDDR4, care vor asigura telefonului o viteză mult superioară.

Sporul de performanţă va fi consistent mai ales în jocuri şi aplicaţiile de iOS. În plus, memoria de 2GB LPDDR4 va consuma cu aproape 50% mai puţină energie, fapt care va determina o creştere semnificativă a autonomiei telefonului.

Noul iPhone 6s va include şi funcţia Force Touch, considerată a fi cea mai importantă inovaţie de la introducerea display-urilor multi-touch.

Force Touch, disponibil si pe noile Apple Watch si Apple Macbook, va permite aplicaţiilor compatibile să măsoare forţa la apăsarea ecranului, oferind un parametru suplimentar pentru interpretarea comenzilor touch-screen.

Macroumors.com nu exclude ca iPhone 6s să fie şi primul telefon cu ecran din safir, incasabil, însă totul depinde de Foxxcon, care înregistrează probleme de producţie cu noul ecran.

În rest, telefonul va include toate facilităţile prezente şi pe iPhone 6, de la Touch ID, NFC pentru Apple Pay, 802.11ac Wi-Fi, şi compatibilitatea 4g/LTE.

DigiTimes relatează că, pe lângă iPhone 6, Apple va lansa si o versiune iPhone 6s Plus, cu aceleasi performante. Nu este exclus ca Apple sa lanseze si o versiune de 4 inchi, produsa de Wistron.