China a contactat o civilizație extraterestră? Mesajul care a făcut valuri pe internet

Data: 18/06/2022 | Autor: .

China a anunțat, într-o publicație de specialitate aflată sub controlul statului, că ar fi detectat semnale ale unor civilizații extraterestre, cu ajutorul radiotelescopului gigantic Sky Eye, cel mai mare din lume.

Potrivit unui raport al publicației Science and Technology Daily, se pare că ar fi vorba despre două seturi de semnale care i-au pus pe gânduri pe chinezi, seturi detectate în 2019, respectiv în 2022.

Publicația ține de Ministerul chinez al științei și tehnologiei și astronomii de la Beijing Normal University ar fi detectat „câteva cazuri de posibile indicii tehnologice ale unor civilizații extraterestre”.

Ipoteza Oxford: Extratereștrii ar putea să invadeze Pământul

Potrivit documentului, semnalele erau diferite de cele captate anterior, iar cercetătorii chinezi le investighează în continuare, pentru că nu este exclus să fie vorba de un fel de interferență.

În căutarea extratereștrilor! NASA lansează un mesaj controversat în spațiu

Ulterior, raportul a fost aparent eliminat de pe site-ul Science and Technology Daily, ziarul oficial al Ministerului chinez al Științei și Tehnologiei, chiar când știrea începuse să se răspândească pe rețeaua de socializare Weibo și a fost preluată de alte instituții media, inclusiv de cele de stat.

Știrea a fost intens dezbătută de presa mondială și concluzia ar fi că sunt atât de multe posibilități de interferențe radio de pe Terra, încât ar fi o eroare să credem că marele telescop chiar a dat de alte civilizații.

Descoperire uluitoare pe Marte. Poarta construită de extratereștri?

O posibilă explicație

Interferențele pot veni dintr-o mulțime de surse: telefoane mobile, antene TV, sateliți, dar și electronice și computere ce sunt în zona observatorului.

Apoi nu trebuie uitat că au mai fost cazuri, și în China, dar și în SUA, în care au fost detectate semnale ce păreau extrem de interesante, dar s-au dovedit a fi generate tot de oameni și de mulțimea de aparate ce funcționează pe Terra.

Misterul Wolf 359. Locul unde s-ar putea afla extratereștrii, descoperit matematic!

În septembrie 2020, radiotelescopul Sky Eye a lansat oficial o misiune de căutare a vieții extraterestre. Echipa a detectat două seturi de semnale suspecte în 2020 și altul în 2022.

A fost celebru cazul semnalului „wow” din 1977, dar cel mai recent, în Australia a fost detectat în 2019 un semnal de pe steaua Proxima Centauri, aflată la 4 ani lumină. Semnalul a fost subiectul unei cercetări publicate în revista Nature și s-a dovedit că avea origini pământene, deci a fost o alarmă falsă.

Într-un alt caz, mai puțin mediatizat, s-a dovedit că interferențele veneau de la cuptorul cu microunde la care cercetătorii își pregăteau mâncarea.

A fost localizat celebrul Wow! Signal, cel mai cunoscut semnal radio extraterestru