Descoperire istorică! Telescopul Kepler a găsit 9 planete care pot fi locuite

Data: 12/05/2016 | Autor: .

Telescopul Kepler a găsit 9 planete care pot fi locuite

Telescopul Kepler, lansat în spaţiul cosmic la data de 7 martie 2009, a descoperit a 1284 de exoplanete. Dintre acestea, nouă sunt considerate potenţial locuibile. Anunţul, cu valenţe istorice, a fost făcut de NASA.

,,Dorim să anunţăm că numărul planetelor identificate cu ajutorul telescopului Kepler s-a dublat. Acest lucru ne dă speranţa că undeva acolo, în apropierea unei stele asemănătoare cu Soarele, putem descoperi în cele din urmă o planetă similară cu Terra”, a declarat cercetătoarea Ellen Stofan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de NASA.

Potrivit Science Alert, descoperirea, una cu adevărat incredibilă, a fost posibilă cu ajutorul unei noi tehnologii care le permite astronomilor să evalueze probabilitatea ca obiectele cosmice reperate să fie într-adevăr planete şi nu sunt rezultatul activităţii altor corpuri cereşti.

Până nu demult, identitatea exoplanetelor era verificată cu ajutorul telescoapelor de pe Pământ, însă rezultatele nu era tocmai fidele. Noua metodă s-a dovedit extrem de eficace. Telescopul Kepler a descoperit până în prezent 1.935 de exoplanete dintre care în jur de 100 de planete sunt similare ca dimensiuni cu Pământul.

Cercetătorii NASA afirmă că, în urma investigaţiilor cu telescopul Kepler, vom putea în viitor să aflăm dacă suntem cu adevărat singuri în Univers sau dacă măcar una dintre aceste mii de planete poate îndeplini condiţiile necesare vieţii, aşa cum o percepem noi.