Descoperirea incredibilă din piramida Teotihuacan! Arheologii, uimiți

Data: 22/10/2021 | Autor: .

Arheologii de la Institutul de Istorie din Mexic au anunțat o descoperire incredibilă în Piramida Teotihuacan, din templul zeului Quetzalcoatl. Quetzalcoatl sau ”Șarpele cu pene” a fost un zeu important din timpul Mesoamericii antice, o regiune istorică care a inclus centrul Mexicului, până în Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras și nordul Costa Ricăi.

În piramida Teotihuacan, ce datează din anii 0 și 200 d.Hr., au mai fost găsite obiecte întregi și ceramică dar și patru buchete de flori în stare foarte bună, deși datează din urmă cu 1.800 – 2.000 de ani!

Daily Mail relatează că este vorba, cu siguranță, de niște ofrande aduse zeilor.

”Deși și aflau la 18 metri sub piramidă, cele patru buchete de flori se aflau în stare foarte bună, acestea fiind încă legate cu sfori, probabil din bumac. Aceasta este o descoperire foarte importantă, deoarece ne vorbește despre ritualurile care au fost făcute în acest loc’’, a declarat Sergio Gomez, arheolog la Institutul de Istorie din Mexic.

,,Deși nu știm cu exactitate momentul în care au fost depuse, pentru că tocmai le-am scos în această săptămână, ele trebuie să fie foarte vechi și să corespundă primelor faze ale Teotihuacanului, între 1.800 și 2.000 de ani, în urmă”, a mai declarat acesta.

Descoperire soc. Piramida din Bosnia, realizata din beton!

Locul unde omul devine Zeu

Teotihuacán (limba nahuatl: teo(tl) = Zeu; tihua = deveni), în traducere „Locul unde omul devine Zeu”, este un oraș vechi aztec situat în Mexic în apropiere de orașul San Juan Teotihuacán.

Între anii 100 și 650 î.e.n. Teotihuacán era considerat un centru cultural, economic și militar important în Mezoamerica.

La apogeu, orașul avea o populație de ca. 200.000 de locuitori, fiind în acel timp cel mai mare oraș de pe continentul american dar și din lume.

Prin anul 650, orașul a intrat într-o perioadă de declin, iar în jurul anului 750 a fost părăsit de locuitori din motive încă necunoscute.

Din anul 1987 Teotihuacán aparține de patrimoniul mondial UNESCO.

Descoperire remarcabilă în Egipt. Templul reginei Nearit, soția faraonului Teti

Misterele Egiptului. 10 informații interesante despre uimitoarea civilizație antică