DOOGEE X5 Pro vs. DOOGEE X6 Pro. Două telefoane chinezeşti cu dotări excelente, de până în 400 lei

Data: 17/11/2015 | Autor: .

doogee x6 proStartup-ul chinezesc DOOGEE, un jucător cu tot mai mare influenţă pe piaţa asiatică, prezintă două modele de smartphone-uri cu dotări optime şi preţuri de până în 100 de dolari, adică aprox. 400 lei. DOOGEE X5 Pro şi DOOGEE X6 Pro le puteţi cumpăra de pe GearBest.com într-o campanie promoţională, la preţuri de 79,80 respectiv 99,99 dolari.

Ambele telefoane, DOOGEE X5 Pro şi DOOGEE X6 Pro, arată foarte bine, cu un profil cu cadru metalic, linii de design cu aspect premium, şi capace din policarbonat care fac să nu îţi alunece din mână.

Cele două telefoane vin cu aceiaşi platformă hardware însă cu câteva diferenţe importante.

Dacă vreţi un smartphone cu ecran de 5 inchi HD, alegeţi DOOGEE X5 Pro, iar dacă vreţi un phablet, cu ecran de 5,5 inchi HD, mergeţi pe varianta DOOGEE X6 Pro.

Configuraţia tehnică este optimă în ambele variante, având în vedere raportul preţ-calitate. Cele două telefoane sunt 4G şi rulează un Android 5.1 cu interfaţa UI, cu ajutorul unui procesor MTK6735 64bit Quad Core de la Mediatek, împreună cu 2GB RAM de pe un spaţiu de stocare de 16 GB, extensibil prin card cu încă 32 GB.


Ambele rulează două cartele de telefon ( Dual SIM dual standby,dual Micro SIM), au 802.11b/g/n wireless internet, GPS 4.0 si totţi senzorii deveniţi standard în piaţă, de la Gesture sensor, Gravity sensor, la Proximity sensor şi Light sensor.

Diferenţele apar, dincolo de dimensiunea ecranului, la dotările foto&video. DOOGEE X5 Pro vine cu o pereche de camere 5.0MP (SW8.0MP) + selfie 2.0MP (SW5.0MP), în timp ce DOOGEE X6 Pro plusează cu senzori cu mai mulţi pixeli – selfie 2.0MP (SW5.0MP) şi camera principală de 8.0MP (SW 13.0MP) cu flashlight si auto focus.

O altă diferenţă semnificativă este dată de capacitatea acumulatorului. DOOGEE X5 Pro oferă unul de 2400 mAh, capabil să-i asigure 680 de minute de convorbire şi 72 ore de standby, in timp ce DOOGEE X6 Pro oferă o baterie mai mare, de 3000 mAh.

În rest, ambele telefoane vin cu radio în FM şi sunt capabile să redea, fără întreruperi, orice film, serial, joc şi aplicaţii dedicate pentru Android.

Aşa că, dacă vă doriţi un smartphone ieftin şi optim pentru browsing şi multimedia, cele două serii DOOGEE pot reprezenta o bună variantă.

Cum diferenţa de preţ dintre ele este de numai 20 de dolari, echivalentul a 80 de lei, alegerea credem că trebuie să ţină cont de dimensiunile si greutatea telefoanelor. Restul facilitatilor sunt similare.

DOOGEE X5 Pro il puteti cumpara de aici, iar DOOGEE X6 Pro de aici.