Egiptul îl contrazice pe Musk. Piramidele nu au fost construite de extratereștri

Data: 3/08/2020 | Autor: .

Autoritățile din Egipt l-au invitat pe Elon Musk, patronal SpaceX și Tesla, să viziteze țara și să vadă singur că faimoasele sale piramide nu au fost construite de extratereștri. Invitația vine după ce Musk  a scris pe Twitter o postare care părea să fie un sprijin pentru adepții teoriei conspirației care spun că extratereștrii au fost implicați în efortul de construcție colosală a piramidelor.

Vineri, Elon Musk a scris pe Twitter: „Extratereștrii au construit piramidele obv (n.r. abr. obviously = trans. evident)”. Postarea sa a fost redistribuită de peste 84.000 de ori.

Ministrul pentru Cooperare Internațională din Egipt, Rania al-Mashat, a răspuns pe Twitter, spunând că îl urmărește și îl admiră pe Musk pentru activitatea sa. Dar l-a îndemnat să exploreze în continuare dovezi despre construirea structurilor construite pentru faraonii Egiptului.

Arheologul egiptean Zahi Hawass a răspuns și el într-un scurt videoclip în limba arabă, postat pe social media, afirmând că argumentul domnului Musk a fost o „halucinație completă”.

„Am găsit mormintele constructorilor de piramide care spun tuturor că aceștia sunt egipteni și nu au fost sclavi”, după cum îl citează EgyptToday, potrivit BBC.

Musk a răspuns mai târziu cu un link către un site BBC History despre viața constructorilor de piramidă, spunând: „Acest articol BBC oferă un rezumat logic pentru modul în care a fost făcut”.

Portul de la marile piramide. Descoperirea de pe platoul Giza

În Egipt există peste 100 de piramide care au supraviețuit timpului, dar cea mai cunoscută este Marea Piramidă din Giza – cu o înălțime de peste 137m.

Cele mai multe dintre ele au fost construite ca morminte – un loc de odihnă final pentru faraonii și familiile regale din Egipt.

Ministrul cooperării internaționale din Egipt nu dorește ca extratereștri să primească vreun „merit”, scrie BBC. Ea spune că o dovadă suficientă e ca cineva să vadă mormintele constructorilor piramidelor.

Mormintele descoperite în anii 90 sunt dovezi definitive, spun specialiștii, că structurile magnifice au fost într-adevăr construite de egiptenii antici.

Misterele piramidelor. Teoria care face furori în lumea ştiinţifică