Capsula Crew Dragon revine pe Pământ. Misiunea, transmisă în direct

Capsula Crew Dragon a SpaceX, cu astronauții Doug Hurley și Bob Behnke la bord, ar urma să aterizeze în apele Golfului Mexic, în această seară, la 21.41, ora României.

Astronauții au părăsit Stația Spațială Internațională (ISS), la ora 2:35, ora României, pentru a reveni pe Pământ, operațiunea putând fi urmărită pas cu pas atât pe siteul NASA, cât și pe YouTube. Călătoria înapoi pe Pământ durează aproximativ 19 ore.

Revenirea în timpul anunțat este însă una delicată, fiind așteptat Isaias, un uragan catalogat la această oră de categoria 1 (pe o scară de la 1 la 5), dar cu o evoluție imprevizibilă.

SpaceX, noi imagini cu prototipul navei spațiale Starship, care va pleca spre Marte

Misiunea este una cu o importantă deosebită pentru SpaceX și NASA. A fost prima lansare de pe teritoriul SUA după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită. Crew Dragon este considerată o deschizătoare de drumuri pentru zborurile spaţiale comerciale.

Imaginile cu sateliții Starlink, devenite virale în România. Internetul, transmis prin satelit

Capsula Crew Dragon a fost lansată în luna mai cu o rachetă Falcon 9, ambele tehnologii aparţinând companiei SpaceX, transportându-i pe astronauţii şi piloţii de încercare Doug Hurley şi Bob Behnken spre ISS, instalație aflată pe orbita Terrei, la aproximativ 400 km altitudine.

 

SpaceX a trimis prima sa misiune cu echipaj uman pe orbită