Misterul din Pădurea Hoia-Baciu. Este o poartă temporală către altă lume?

Data: 6/12/2021 | Autor: .

Misterul din Pădurea Hoia-Baciu. Este o poartă temporală către altă lume?

 Pădurea Hoia-Baciu, de la marginea Clujului, continuă să stârnească controverse. Nu puțini sunt aceia care susțin că locul este bântuit, că aici au loc fenomene stranii, inexplicabile. Unii cred că este o poartă temporală către altă lume.

Pădurea Hoia–Baciu a devenit celebră printre specialiştii în paranormal şi ezoterism din întreaga lume, echipe de cercetatori cunoscuţi din Germania, Franta, Statele Unite si Ungaria vizitând-o în ultimii ani, nereuşind însă să desluşească misterele fenomenelor paranormale.

Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă, de altfel, în diverse topuri ale celor mai înspăimântatoare locuri din lume, alături de alte zone cu fenomene asemănătoare, precum Deşertul Mojave şi Gloful Breeze din Statele Unite.

Recent, BBC a declarat pădurea în top 5 cele mai înfricoşătoare păduri din lume.

În anul 1993, cercetătorul Adrian Pătruţ a identificat în pădure o zonă aparte pe care a denumit-o „Punctul 3 social activ”. Zona Pădurea Hoia – Baciu pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele paranormale observate în inima Transilvaniei.

Padurea Hoia-Baciu | Fenomene Stranii In Romania - YouTube

De-a lungul anilor, au existat relatări ale unor oameni care, atunci cînd au intrat în pădure, s-au ales cu arsuri de piele, iritaţii, dureri de cap, senzaţii amplificate de sete, anxietate şi stări de lesin. Iar în pădure au fost fotografiate şi filmate figuri geometrice sub forma de piramide, sfere, cilindri, conuri şi cuburi despre care experţii cred că au legătură cu OZN-urile.

Cele mai frecvente anomalii care au fost semnalate în pădurea Hoia-Baciu de-a lungul timpului sunt problemele cu echipamentele electronice. La acestea se adaugă modificările de natură bio-fiziologică: senzaţii de rău, dureri de cap, frisoane, stări de greaţă.

Una dintre teoriile fantastice afirmă, de altfel, că Pădurea Hoia–Baciu ar fi locul din care extratereştrii intră în lumea noastră, printr-o poartă temporală.

Astfel, pădurea a fost numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”.

Legenda pădurii Hoia Baciu

În anii 1950, biologul Alexandru Sift a susținut că a fotografiat mai multe „forme ciudate, cu aspect nebulos”.  Ulterior, chimistul Adrian Pătruț a publicat mai multe materiale despre apariția unor fenomene paranormale în pădure cu legături cu „proiectări subconștiente ale unor energii psihice”.

Pădurea a ajuns cunoscută la nivel mondial când, în anul 1968, tehnicianul militar Emil Barnea a fotografiat ce susținea el că erau OZN-uri în Poiana Rotundă, în partea vestică a pădurii.

De atunci, s-au propagat mai multe mituri despre evenimente asociate pădurii, cum ar fi cel că o fată ar fi dispărut în pădure și ar fi reapărut cinci ani mai târziu în aceeași locație fără să-și amintească nimic din perioada respectivă.

„Locul este făcut celebru după anul 1968. Se spune că în iulie o persoană, un vizitator a observat patru figuri umanoide care se aflau la 250 – 300 de metri de liziera pădurii, dar ceea ce face cu adevărat locul special este o fotografie din august 1968 atunci când se pare că pe respectiva fotografie ar apărea un OZN, de-a lungul timpului. Legendele vechi de zeci de ani au fost transformate într-un scenariu de film care au sporit curiozitatea turiștilor”, spune Cristian Manolachi, istoric .

„Acest mit este similar cu acest mit al lui Dracula atrage mii de vizitatori hotărâți să descopere senzaționalul din această pădure”, adaugă Cristian Manolachi, istoric.

Un al mit spune că ar exista anomalii geomagnetice în zona pădurii, care sunt responsabile pentru descărcarea bruscă a aparatelor electronice și pentru diverse efecte psihologice negative pe care le-ar suferi persoanele care străbat pădurea. Cu toate astea, nu există vreo dovadă că vreunul din miturile care circulă despre pădure ar avea vreo bază reală.

Pădurea Hoia-Baciu, cea mai înfricoşătoare din lume. Presa internaţională,  fascinată de locul blestemat

Cercetarile derulate de clujeni timp de peste trei decenii au demonstrat ca Padurea Hoia-Baciu nu este singura zona „sensibila”.

Fenomenul OZN-urilor „invizibile” a mai fost detectat si in Padurea Faget, la Gradina Botanica si langa Cimitirul Central din Cluj. In interiorul Padurii Hoia-Baciu exista cateva zone pe care cercetatorii clujeni le considera „deosebit de active”. Una dintre acestea este asa-zisa „Poiana Rotunda”, un luminis de forma circulara aflat aproape in centrul padurii.

In padurea Hoia Baciu copacii au forme ciudate

Numeroase inregistrari s-au facut si pe Dealul Hoia, in Valea Haitasului si in punctul Gura Baciului. In afara acestor puncte intens „circulate” s-au mai facut inregistrari fotografice cu OZN-uri „invizibile” in alte cateva luminisuri din padure, dar si in interiorul ei, printre copaci.

Chiar daca aceste „prezente” nu pot fi vazute cu ochiul liber, adeseori in locurile in care s-a reusit inregistrarea lor fotografica cercetarile mai amanuntite au aratat ca locul respectiv are o radioactivitate mai mare decat cea naturala, prezenta in mod normal in orice mediu.

De ce au forme ciudate copacii din Hoia Baciu?

Tibor Hartel, profesor la Departamentul de Biologie și Ecologie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, nu consideră că în pădurea Hoia Baciu ar exista spirite sau forțe gravitaționale, dar este de părere că acestea aduc un plus zonei naturale.

Explicația sa pentru formele ciudate ale copacilor ar fi faptul că pădurea este dominată de carpen, tei, arțar și alte specii de arțar. Acești arbori au fost tăiați în nenumărate rânduri, unii arbori de la baza trunchiului (crâng) iar alții mai la înălțime (scaun). În ambele cazuri speciile sus amintite pot regenera producând multe forme.

Profesorul a explicat de ce copacii au forme interesante, dar a menționat și că explicația sa nu este tocmai o clarificare, fiindcă „situația e complicată și are dimensiuni mitice”. Însă, tocmai aceste dimensiuni mitice oferă valoare pădurii.