Misterul mumiilor cu limbă de aur! Ce credeau egiptenii despre Viața de Apoi

Data: 28/11/2022 | Autor: .

Arheologii au descoperit în Egipt mai multe mumii care purtau elemente de aur în locul limbii. Descoperirea a fost făcută în necropola Quweisna (uneori ortografiată Quesna) din centrul Deltei Nilului. Descoperit în 1989, se crede că situl a fost ocupat în timpul perioadelor ptolemeică și romană, care s-au întins de la aproximativ 300 î.Hr. până în 640 d.Hr.

Mumiile cu limbă de aur au fost dezgropate într-o extensie recent descoperită a complexului arheologic, unde au fost îngropate numeroase alte cadavre în trei perioade diferite din Egiptul antic.

Unele dintre scheletele dezgropate au oasele glazurate în aur, în timp ce altele au fost pur și simplu îngropate lângă scarabei în formă de aur și flori de lotus.

Limbile de aur sunt o adevărată enigmă, chiar dacă au mai fost găsite și înainte.

La începutul anului 2021, cercetătorii care săpau într-un sit vechi de 2.000 de ani din Egipt au descoperit un craniu cu un ornament strălucitor în formă de limbă încadrată în gura sa căscată.

Apoi, la sfârșitul anului 2021, au fost găsite din nou un bărbat, o femeie și o mumie de copil cu limbi de aur, datând de peste 2.500 de ani.

Descoperire incredibilă în Egipt! Faraonii egipteni au avut o legiune străină?

Egiptenii și Viața de Apoi

 

La momentul în care au fost făcute descoperirile, Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților a suspectat că aurul fusese plasat acolo cu mult timp în urmă de către îmbălsămători pentru a se asigura că morții pot naviga în viața de apoi.

În Egiptul antic, experții cred că o limbă de aur era necesară pentru a intra în grațiile stăpânului și judecătorului lumii subterane, Osiris.

La fel ca Hades, Osiris trăia și el printre morți și impunea o regulă strictă a lipsei de vorbire. De fapt, în Egiptul antic, lumea subterană era uneori cunoscută sub numele de „Tărâmul Tăcerii”, iar Osiris însuși era numit „Domnul Tăcerii”.

Misterul constelației „Apedu n Ra”, cunoscută doar de egipteni

Se pare că Osiris detesta zgomotul, motiv pentru care se crede că în timpul aranjamentelor funerare din Egiptul antic se impunea tăcerea. Doar atunci când gura mumiei era deschisă în vederea pregătirii pentru viața de apoi se asculta muzică sau se scotea vreun sunet.

Poate că introducerea unei limbi de aur a permis mumiilor să vorbească cu Osiris fără a face zgomot. Dar dacă așa stau lucrurile, atunci de ce doar unele mumii sunt îngropate cu limbi de aur?

Aurul era un material popular în Egiptul antic pentru a face ornamente pentru ritualurile funerare. Elementul strălucitor era considerat a fi carnea zeilor, mai exact pielea zeului Soarelui, Ra, și era asociat cu conceptul de eternitate.

Ra era conducătorul tuturor zeilor egipteni antici, creatorul tuturor lucrurilor, și era strâns unit cu Osiris. Ra reprezenta porțiunea de zi luminată de soare, în timp ce Osiris reprezenta orele de întuneric.

Poate că o limbă de aur reprezintă o linie spre lumină, chiar și în întunericul rece al lumii de dincolo. Fără mai multe dovezi, tot ce putem face este să speculăm.

Oficialii de la ministerul egiptean spun că mumiile găsite la Quweisna sunt în stare proastă, iar secretele lor se dezintegrează odată cu ele.

Limbile lor de aur încearcă în mod clar să comunice ceva, dar tot ceea ce auzim acum este tăcerea.

Mumia unei regine necunoscute, descoperită în Egipt. Istoria faraonilor, rescrisă?