Misterul structurii Alcyoneus! O lume necunoscută, descoperită la 3 miliarde de ani lumină de Pământ

Data: 16/02/2022 | Autor: .

Misterul structurii Alcyoneus

Cercetătorii de la Observatorul Leiden din Țările de Jos au anunțat o descoperire cu adevărat ieșită din comun. În timp ce cercetau Universul cu ajutorul unui telescop, au descoperit o lume necunoscută sub forma unei structure gigantice, pe care au botezat-o Alcyoneus.

Structura respectivă, în fapt o galaxie gigantică, are o lungime colosală de 16,3 milioane de ani-lumină, fiind cea mai mare cunoscută de origine galactică.

Alcyoneus se află la o distanță de aproximativ 3 miliarde de ani-lumină de Pământ.

”Am descoperit ceea ce în proiecție este cea mai mare structură cunoscută, formată dintr-o singură galaxie, o galaxie radio gigantică cu o lungime de cel puțin 5,04 megaparseci, adică de 16,3 milioane de ani-lumină”, au afirmat cercetătorii din Țările de Jos, care au publicat lucrarea în Astronomy & Astrophysics, pe 11 februarie 2022.

O megastructură misterioasă, descoperită lângă Stonehenge

Science Alert relatează că astfel de obiecte uriașe sunt puțin înțelese de către oamenii de știință, fapt care dovedește că cunoașterea Universului nu are limite.

Galaxiile radio gigantice constau dintr-o galaxie gazdă, precum și jeturi colosale care erup din centrul acesteia. Ceea ce nu se știe deocamdată de astronomi este motivul pentru care unele galaxii cresc la dimensiuni absolut gigantice, la o scară de megaparseci.

Cercetătorii au făcut descoperirea folosind datele furnizate de către Low-Frequency Array (LOFAR), cel mai mare telescop radio terestru cu sediul central situat în Țările de Jos, dar cu aproximativ 20.000 de antene radio aflate în 52 de locații din Europa.

Structura incredibilă de sub Marea Nordului! Datează din Epoca de Gheață

Descoperire incredibilă în Univers. Supercluster-ul Vela, cea mai mare structură din spaţiu