NASA, în alertă! Un meteorit de 3 tone a intrat în atmosfera Pământului

Data: 10/05/2022 | Autor: .

NASA, în alertă! Un meteorit de 3 tone a intrat în atmosfera Pământului

NASA a anunțat că o puternică minge de foc a pătruns în atmosfera Pământului, lovind cu o putere de 3 tone de TNT, după ce a zburat cu viteza de 88.000 de kilometri pe oră. Evenimentul a avut loc pe 10 mai, fiind văzut de oameni din Arkansas, Louisiana și Mississippi.

Un locuitor din Vicksburg, Mississippi, a spus că ”a văzut o minge de foc portocalie de mărimea unei mingi de baschet, cu o coadă albă în spate”.

NASA relatează că obiectul spațial, considerat un meteorit de aproximativ 1 metru în diametru și o masă de 3 tone, s-a deplasat spre sud-vest cu o viteză colosală de 88.000 de kilometri pe oră, rupându-se în bucăți după ce a intrat în atmosfera Pământului.

Fragmentarea acestei mingi de foc a generat o explozie echivalentă cu o energie de 3 tone de TNT, creând un șoc care s-a propagat la sol, iar șocul și vibrațiile sale au fost resimțite de oamenii din regiune, anunță NASA.

La aproximativ 35.000 de kilometri în spațiu, sateliții Geostationary Operational Environmental ai Administrației Naționale Oceanografice și Atmosferice (NOAA) au detectat cu precizie mai multe flash-uri de lumină asociate fragmentelor meteoritului, care a fost observat pentru prima dată la circa 86 de kilometri deasupra fluviului Mississippi, lângă orașul Alcorn.

”Acesta reprezintă unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le-am văzut în datele sateliților GLM ai NOAA”, a declarat Bill Cooke, șeful Biroului de meteoriți ai Agenției spațiale NASA din Statele Unite.

Misterul NWA 7034! Un meteorit căzut în Maroc rescrie datele despre viaţa extraterestră

De ce au dispărut dinozaurii? Povestea meteoritului care a făcut întuneric pe Pământ timp de 2 ani