Nokia renaşte! Cum arată Nokia 6, primul smartphone cu Android

Data: 9/01/2017 | Autor: .

Nokia renaşte! Cum arată Nokia 6, primul smartphone cu AndroidHMD Global, compania finlandeză care a preluat marca Nokia, a lansat primul său smartphone cu Android. Botezat Nokia 6, telefonul este produs în Schenzen şi este dedicat pieţei chineze. S-ar putea să-l vedem şi la nivel internaţional, în funcţie de cum vor evolua vânzările, relatează GadgetReport.ro

Telefonul Nokia 6 arată destul de bine pentru preţul acestuia, de 1,699 yeni, adică aprox. 1000 de lei.

Smartphone-ul are o carcasă de aluminiu care cuprinde un ecran de 5.5-inchi, Full HD, acoperit cu sticlă curbată pe margini, 2.5D.

În materie de hardware, Nokia 6 oferă un procesor Snapdragon 430 SoC, 4GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64GB, extensibil prin microSD.

Telefonul este dual-SIM 4G şi are o cameră de 16MP cu PDAF, alături de difuzoare stereo cu Dolby Atmos, Bluetooth 4.1, senzor de amprentă şi o baterie de 3000mAh.

Interesant este că Nokia 6 rulează Android 7.0 Nougat, sistem de operare pe care cei mai importanţi producători, Samsung, LG, Sony şi HTC abia îl testează pentru telefoanele de top.

Pentru HMD Global, compania finlandeză care a preluat marca Nokia, cei 552 de milioane de consumatori fac din piaţa chineză principala destinaţie pentru produsele sale. Compania îşi propune să lanseze şase telefoane în acest an, iar cele mai multe le vom vedea în februarie, la Mobile World Congress de la Barcelona.