O descoperire incredibilă! În corpul uman a crescut o nouă arteră

Data: 3/09/2021 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea Flinders din Australia au lansat un studiu care a uimit lumea medicală. Ei au demonstrat că în corpul uman a apărut o nouă arteră, care nu exista acum un secol.

India Times relatează că artera suplimentară apărută în braț a fost observată la 10% din persoanele născute la mijlocul anilor 1880, ajungând la 30% la oamenii din secolul al XX-lea.

Este vorba de o arteră care merge temporal în centrul antebrațelor, chiar în timp ce un copil se află în uter, nu dispare la fel de des ca înainte, oferind adulților un canal suplimentar de țesut vascular.

SF devine realitate! Roboţii vor purta piele umană

,,Evoluția speciei umane a cunoscut numeroase faze, putând vorbi de modificarea înălțimii, a creierului și a culorii părului, dar acestea sunt mici schimbări care s-au produs în corp. Acest studiu vine să demonstreză că o nouă arteră a crescut în brațul oamenilor, din ce în ce mai mult, din secolul al XX-lea’’, afirmă Teghan Lucas de la Universitatea Flinders.

Studiu ştiinţific! Tatuajele te ajută să te menţii sănătos

Artera a fost descoperită în timp ce cercetătorii examinau membre ale unor cadavre donate de australieni descendenților europeni. Donatorii cu vârste cuprinse între 51 și 101 ani, se născuseră în prima jumătate a secolului al XX-lea.
,,Din punct de vedere evolutiv, aceasta este o creștere considerabilă, într-un interval de timp istoric, atât de scurt’’, a mai spus expertul.

Revoluție în medicină. Senzorii care va simți cancerul din corpul uman, la nivel celular