OwnFone. Cum arata primul telefon pentru nevazatori (VIDEO)

Data: 20/05/2014 | Autor: .

ownfone

Compania britanica OwnFone a anuntat lansarea primului telefon mobil din lume cu limbajul Braille, prin care comunica nevazatorii. Au mai fost si alte tentative, insa OwnFone este primul care ajunge in magazine.

Principala diferenta fata de telefoanele obisnuite o reprezinta tastele acestuia, construite la o imprimanta 3D, ce respecta regulile limbajului Braille.

“Designul telefonului a fost gandit de asa natura incat sa ii ajute pe nevazatori sa se descurce cu o singura mana sa il foloseasca”, a declarat Tom Sunderland, inventatorul telefonului, citat de BBC News.

“OwnFone poate fi personalizat cu doua sau patru butoane Braille care pot fi programate pentru a apela prietenii, familia sau serviciile de urgenta”, a mai spus acesta.

Disponibil pentru moment doar in magazinele din Marea Britanie, OwnFone costa 60 de lire sterline.

Si alte companii vor sa lanseze astfel de telefoane. Producatorul indian Kriyate anunta, anul trecut, lansarea unui smartphone cu un display touchscreen cu butoane programabile pe care nevazatorii le pot recunoaste prin diverse sunete si moduri de vibratie.

O alta aplicatie dezvoltata special pentru nevazatori este VoiceOver, care citeste toate infomatiile ce apar pe ecranul telefonului, de la numerele de telefon la mesaje.