Pentagonul recunoaște existența OZN-urilor? Ce spun experții despre cele trei clipuri declasificate

Data: 29/04/2020 | Autor: .

Pentagonul recunoaște existența OZN-urilor? Ce spun experții despre cele trei clipuri declasificate

Departamentul Apărării al SUA a lansat oficial luni trei videoclipuri care prezintă întâlniri între piloții Marinei SUA și o serie de obiecte zburătoare neidentificate . Aceste evenimente au avut loc în 2004 și 2015, dar videoclipurile au apărut public abia atunci când The New York Times le-a prezentat pe prima pagină a site-ului său, într-un material despre „ misteriosul program OZN ” al Pentagonului. Marina SUA a recunoscut, ulterior, că videoclipurile sunt autentice. Asta înseamnă că Pentagonul a recunoscut oficial existența OZN-urilor?

Fiecare dintre cele trei videoclipuri prezintă imagini surprinse de piloți ai Marinei SUA care arată obiecte necunoscute, cu aspect neobișnuit, care zboară deasupra oceanului.

Într-un videoclip din 2015 numit „Gimbal”, un obiect zburător cu o formă de ,,Tic Tac’’ se strecoară printre nori înainte de a încetini și apoi începe să se rotească. Pilotul care filmează întâlnirea îl descrie, prin radio, ca fiind „un drac, frate.”

Într-un alt videoclip din 2015, denumit „Go Fast”, o mică picătură albă este urmărită de sistemul infraroșu al unui avion în timp ce zboară deasupra oceanului.

Cel mai vechi videoclip, „FLIR1”, prezintă, de asemenea, un obiect oval care accelerează rapid, imaginea fiind surprinsă tot cu un sistem cu infraroșu.

Videoclipurile, publicate inițial de The New York Times, au ajuns la jurnaliști prin intemediul

To Stars Academy of Arts and Sciences, o companie fondată de fostul director al Blink-182, Tom DeLonge, pentru a cerceta OZN-uri și alte fenomene inexplicabile.

Când videoclipurile au fost lansate, inițial, în 2017, angajații To Stars au afirmat că materialele video au fost „trecut prin procesul oficial de revizuire a declasificării și au fost aprobate pentru prezentarea publică.”

Misterele OZN. Au construit americanii o farfurie zburatoare?

Luis Elizondo, directorul programelor și serviciilor guvernamentale pentru Stars, fost angajat al Departamentului Apărării, susține că a condus programul de identificare a amenințărilor aerospațiale, „misteriosul program OZN” la care face referire în raportul Times .

„După o revizuire amănunțită, departamentul a stabilit că lansarea autorizată a acestor videoclipuri neclasificate nu dezvăluie nicio capacitate sau sisteme sensibile și nu afectează nicio investigație ulterioară a incursiunilor în spațiul aerian militar prin fenomene aeriene neidentificate”, au declarant oficialii Departamentului Apărării, într-un comunicat de presă publicat luni.

PENTAGONUL RECUNOAȘTE FENOMENUL OZN?

Asta înseamnă că autorizarea oficială a acestor videoclipuri certifică faptul că Pentagonul a recunoscut, în sfârșit, că extratereștrii există?  Nu chiar.

Pentru început, orice etichetă militară „neidentificată” nu este neapărat extraterestră.

Este doar ceva pe cer pe care oficialii militari nu-l pot explica – piloții civili și militari văd aeronave neidentificate tot timpul. Ar putea fi pilotate de extratereștri?

Pentru adepții existenței OZN-urilor, da, este o certificare cât se poate de concretă.

De obicei, însă, aceste obiecte se dovedesc a fi ceva mult mai banal – o iluzie atmosferică, un exercițiu militar nedezvăluit, un satelit sau percepțiile eronate ale piloților, pe fond de oboseală sau neatenție.

 

În cazul videoclipurilor lansate săptămâna aceasta de Pentagon, încă nu se știe ce reprezintă obiectele neidentificate.

După cum notează un personal al Departamentului Apărării în comunicatul de presă, „fenomenele aeriene observate în videoclipuri rămân caracterizate drept neidentificate ”.

O nouă teorie privind existenţa OZN-urilor

 

Obiectele zburătoare din videoclip ar putea fi aeronave, dar, dacă sunt, cert este că nu se mișcă ca oricare aeronave cu care suntem familiarizați.

Înregistrarea audio din videoclipul din 2015 sugerează că nici piloții care l-au filmat nu au putut înțelege ce vedeau. ,,- Ce dracu e chestia asta?’’ întreabă unul dintre piloți, prin radio.

Dacă acestea ar fi dovada unei activități extraterestre sau chiar a unor avioane militare avansate construite de o altă țară, ne-am putea aștepta ca Pentagonul să clasifice aceste videoclipuri drept secrete, în baza „Legii privind libertatea informațiilor”.

Dacă Pentagonul le-a considerat bune pentru public, înseamnă că Armata SUA nu a crezut niciodată că informația este suficient de sensibilă pentru a afecta securitatea națională.

Comunicatul de presă precizează, însă, că Pentagonul „lansează videoclipurile pentru a clarifica orice concepție greșită din partea publicului cu privire la faptul dacă materialele care au circulat au fost sau nu reale sau dacă există sau nu mai multe videoclipuri.”

În cele din urmă, lansarea acestor videoclipuri nu este altceva decât o dovadă că Departamentul Apărării le-a clasificat drept originale, că nu sunt fake-uri.

„Această recunoaștere istorică va provoca o schimbare seismică a atitudinilor și stigmatului în jurul acestor evenimente, permițând instituțiilor statale să împărtășească în mod deschis date importante pentru cercetarea fenomenului OZN”, spune Elizondo.

 

Misterele OZN. De ce nu am intrat încă în contact cu extraterestrii