Samsung pregateste Galaxy Note 4. Primul telefon cu doua ecrane? (VIDEO)

Data: 26/05/2014 | Autor: .

samsung-galaxy-note-4Dupa Galaxy S5 Prime, Samsung lucreaza la un alt proiect care promite sa aduca cateva noi tehnologii pe piata comunicatiilor mobile. In primul rand, misteriosul Galaxy Note 4 ar urma sa fie primul smartphone din lume care afiseaza informatiile pe doua ecrane.

Conceptul telefonului cu doua display-uri a fost prezentat la CES 2013, cand a fost aratat si un prototip, botezat «Youm».

De atunci, tehnologia a trecut de faza de dezvoltare si, potrivit surselor din presa sud-coreeana, ar urma sa faca parte din dotarea noului smartphone.

Spre deosebire de conceptul Youm, cele doua ecrane de tip OLED ar urma sa functioneze independent.

Pe cel principal vor fi afisate informatiile in mod clasic, ca pe orice telefon, iar pe cel de pe laterala vor fi disponibile alertele si alte date esentiale ce vor putea fi vazute fara sa fie nevoie sa mai deschidem ecranul principal.

Un prototip al telefonului curbat a fost prezentat de Samsung. Il puteti vedea in clipul de mai jos.

 GadgetReport.ro relata, anterior, ca noile ecrane de tip OLED  vor fi mult mai rezistente la zgarieturi si socuri decat cele din prezent.

In plus, noua tehnologie va creste spectaculos autonomia telefonului in conditiile in care va consuma mult mai putina energie decat ecranul clasic, folosit in prezent.

 Dincolo de cele doua display-uri, noul smartphone Galaxy Note 4 va aduce si alte cateva noi tehnologii – “Swipe to launch Motion Launcher”, “Aqua Capture”, “Multi Network for Booster” si “Smart Fingerprint.”

Potrivit SamMobile, Smart Fingerprint va permite smartphone-ului sa activeze diverse aplicatii prin amprenta, in genul tranzactiilor securizate pe PayPal.

Aqua Capture va fi o versiune imbunatatita a Aqua Mode de pe Galaxy S4 Active si va permite utilizatorului sa faca fotografii sub apa, fapt care demonstreaza ca Galaxy Note 4 va fi waterproof si, cel mai probabil, rezistent la praf.

Tehnologia Multi Network Booster deriva din Download Booster-ul de pe Galaxy S5 si va permite combinarea datelor mobile cu cele de pe Wi-Fi pentru o rata de transfer mai buna.

Motion Launcher se anunta a fi o tehnologie similara celei de pe HTC One M8 si va permite utilizatorilor sa controleze smartphone-ul fara atingeri, din gesturi.

Potrivit SamMobile, nu este exclus ca aceste tehnologii sa debuteze chiar mai devreme, odata cu lansarea Samsung Galaxy S5 Prime si disponibilitatea Android 4.4.3 pentru smartphone-urile de top de la Samsung.

Samsung Galaxy Note 4 ar urma sa fie lansat pe 3 septembrie, cu cateva zile inainte de IFA 2014.