Sute de oameni au asteptat ,,piramida energetică” formată la Sfinxul din Bucegi

Data: 29/11/2021 | Autor: .

Sute de oameni s-au adunat duminică la Sfinxul din Bucegi pentru a participa la un fenomen paranormal rar: ,,piramida energetică’’, care s-ar forma în fiecare an, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră.

Dincolo de faptul că nu a apărut nicio piramidă, mulți dintre ei au sunat la Salvamont, pentru că au rămas blocați pe munte din cauza vremii nefavorabile.

Salvamont România a postat mai multe fotografii și clipuri video cu mii de oameni din țară și din străinătate care au urcat pe Platotul Bucegilor, de ziua Sfinxului.

Potrivit legendei, care nu are la bază o cercetare ştiinţifică, în fiecare an, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, razele Soarelui formează un efect de lumină, interpretat drept o piramidă magică plină cu energii puternice pe care doar cei cu experienţă le pot simţi.

Legătura inedită a dacilor cu păduchii. Descoperirea de la Pericei

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță”, potrivit Salvamont România.

Legenda Sfinxului din Bucegi

Cercetătorii susțin că Sfinxul este cel mai vechi simbol sacru al nostru. A existat și pe vremea regatelor dacice, care îl venerau pe zeul Zamolxis. Fenomenul care are loc anual, în data de 28 noiembrie, ar fi legat, se spune, de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal și-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Oamenii urcă pe 28 noiembrie până la Sfinx, pentru a asista la spectacolul unic oferit de soare, care apune peste munți, formând o piramidă gigantică, despre care se spune că ar avea puteri vindecătoare.

Misterul Sarmizegetusa Regia. Cine a distrus templele antice din Munții Orăștie

Razele soarelui formează un efect de lumină, interpretat drept o piramidă magică, plină de energii puternice, pe care doar inițiații le pot simți. Razele coboară asupra imensului megalit, iar pământul din jurul său emană energii binefăcătoare foarte puternice. Mulți spun că, la asfințit, apar globuri energetice, iar pământul din jurul Sfinxului îți poate oferi liniștirea sufletului, dar și vindecarea trupului și a spiritului.
Vorbim, cu adevărat, despre o minune a naturii, munții Bucegi fiind considerați un punct energetic foarte puternic, mai puternic decât oricare altul din România.

Sfinxul este locul unde se adună șuvoaie de energie, oamenii povestind că au văzut în jurul acestei formațiuni stâncoase, care seamănă cu un cap de om pe care se află o cușmă de dac, lumini bizare și scântei apărute de nicăieri.

Misterul structurilor megalitice din Arabia Saudită. Datează de acum 7000 de ani

Forma megalitului a fascinat și continuă să fascineze întreaga lume.

Este comparat cu Sfinxul din Egipt, de la care a preluat numele. Diferența este că dacă despre Sfinxul din Egipt se spune că a fost construit de către om, despre Sfinxul din Bucegi se spune că a fost sculptat de vânt în mii, poate zeci de mii de ani.

Orașul subteran al lui Zamolxe. Au avut dacii tuneluri sub Munții Bucegi?

Decizie în instanță privind Sfinxul și Babele

În aceeași zi, șeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa a anunţat că a obţinut în instanţă Sfinxul şi Babele din Bucegi. Sunt amplasate la graniţa dintre Prahova şi Dâmboviţa, iar cele două judeţe îşi dispută de mai mulți ani proprietatea asupra platoului montan unde se găsesc monumentele. Decizia poate fi atacată cu recurs.

„Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor. Deşi sentinţa de joi nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriul judeţului nostru”, a scris Corneliu Ştefan, duminică, pe pagina sa de Facebook.