Taxiul zburător devine realitate! Primul va fi introdus în Londra

Data: 16/11/2022 | Autor: .

Taxiul zburător devine realitate! Primul va fi introdus în Londra

În curând, vom ajunge mai repede la aeroport sau în altă destinaţie evitând traficul din oraş, graţie taxiului zburător. Prototipurile sunt deja testate în toată lumea, iar introducerea lor în serviciu comercial este prevăzută pentru următorii 6-7 ani. Taxiurile electrice, cu o capacitate de până la patru pasageri, vor decola și vor ateriza pe o traiectorie verticală, astfel încât nu vor avea nevoie de o pistă de aterizare.

„Taxiul zburător” londonez ar putea zbura între Elstree, în apropiere de autostrada M1, în estul Londrei. Afacerea numită Skyports este finanțată de familia miliardară Ryan, fondatorii companiei aeriene Ryanair. Firma lucrează deja la „vertiporturi” în Singapore, Paris și SUA.

De asemenea, a încheiat acorduri cu Serviciile Naționale de Trafic Aerian pentru a utiliza aeroporturile Heathrow și City. Planul este de a oferi acest serviciu călătorilor înstăriți care doresc să evite blocajele din trafic.

Duncan Walker, în vârstă de 43 de ani, fondatorul și directorul executiv al Skyports, a declarat: „Oamenii au fost sceptici în ceea ce privește mobilitatea aviației urbane. Ceea ce avem aici este ceva ce nu a mai fost văzut niciodată în lume. Suntem cu un pas mai aproape de operațiunile comerciale.”

Revoluție în transport! Taxiul zburător eVTOL ne va duce de acasă la aeroport

Dirk Hoke, directorul executiv al partenerului Volocopter, a declarat: „Acesta este un pas înainte – misiunea noastră nu este să așteptăm să zburăm până în 2030, așa cum au crezut unii în ceea ce privește mobilitatea aeriană urbană, ci să oferim servicii de zbor în 2024. În cel mult 18 luni. Dăm viață mobilității aeriene nu în viitor, ci în prezent.”

Skyports a fost înființată abia în 2018, dar și-a asumat un rol de lider în ceea ce numește ecosistemul de mobilitate aeriană urbană, care constă în proiectarea, construirea, deținerea și operarea vertiporturilor.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Skyports Drone Services utilizează tehnologia dronelor pentru a permite întreprinderilor să își dezvolte logistica, să captureze date cheie și să îmbunătățească eficiența operațională. Ne desfășurăm activitatea în domeniul rural, al cercetării, al supravegherii și al livrărilor marine. Suntem mândri că avem o echipă diversă și talentată în întreaga lume, cu experiență în domenii precum tehnologie, aerospațial, inginerie, imobiliare, operațiuni și consultanță.”

Hyundai S-A1. Hyundai şi Uber dezvoltă un sistem de taxi aerian