Pământul, înainte de oameni. Civilizația extratereștrilor antici a fost distrusă de o cometă acum 22.000 de ani?

Data: 16/11/2022 | Autor: .

Graham Hancock este un nume popular pe lista arheologilor și cercetătorilor care au îndrăznit să privească istoria dintr-o altă perspectivă. El a devenit cea mai puternică voce împotriva cronologiei acceptate a dezvoltării civilizației umane. Hancock a prezentat dovezi ale modului în care o cometă ar fi distrus complet o civilizație mai veche decât cea umană. Era vorba de extratereștrii antici?

 

Graham Hancock a propus multe teorii alternative care ar putea să nu fie pe placul arheologilor tradiționali.

De exemplu, el a spus că unele structuri antice, cum ar fi „Marele Sfinx”, erau de fapt rămășițe ale unui stadiu mult mai vechi al civilizației umane care a existat înainte de sfârșitul ultimei ere glaciare.

El și-a bazat teoria pe corelația dintre evenimentele culturale și geologice între diferite situri atât de îndepărtate precum Indonezia, Turcia, Egipt și India. Acestea indică faptul că o civilizație umană a trăit mult mai devreme decât susțin oamenii de știință.

Cu alte cuvinte, omenirea a dezvoltat civilizații avansate cu mult înainte de apariția civilizațiilor mesopotamiene și egiptene, despre care arheologia tradițională consideră că au fost chiar începuturile civilizației umane.

Potopul din Biblie a existat în realitate! Au fost găsite dovezile științifice

Graham Hancock a afirmat că civilizațiile antice precum egiptenii, mayașii și mesopotamienii nu au făcut decât să moștenească cunoștințele unei civilizații mult mai avansate, care le-a precedat cu probabil 6.000 de ani sau mai mult și care a fost distrusă de un mare cataclism.

Același cataclism care a pus capăt în mod dramatic ultimei ere glaciare în jurul anului 12.000 î.Hr.

Graham Hancock

Magii zeilor

 

În cartea sa „Magicians of the Gods”, Hancock a menționat că a călătorit în diferite părți ale lumii, adunând dovezi pentru o civilizație pierdută, despre care susține că a dispărut în timpul unui cataclism la sfârșitul ultimei Epoci Glaciare, din cauza unei ciocniri a Pământului cu resturile unei comete.

El a sugerat că această cometă, asociată cu faimoasa ploaie de meteoriți Tauride, apare la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii iulie și din nou la sfârșitul lunii octombrie până la începutul lunii noiembrie.

Cea mai mare piramidă din lume nu e în Egipt! Misterul din Cholula

El a argumentat că această ploaie de meteoriți este plină de rămășițe ale unei comete masive care s-a rupt dintr-un motiv necunoscut în urmă cu aproximativ 20.000 de ani, ale cărei fragmente, unele cu diametrul de 2 km, s-au ciocnit cu calotele de gheață din America de Nord și Europa și au provocat faza apocaliptică a Epocii Glaciare „Younger Dryas” (între 12.900 și 11.700 de ani BP).

„Impactul, produs de fragmente de cometă de 1,5 km, a generat cantități uriașe de căldură care au lichidat instantaneu milioane de kilometri pătrați de gheață, destabilizând scoarța terestră și provocând Potopul global care este amintit în miturile din întreaga lume.

Matematician celebru: Există patru civilizații extraterestre ostile în galaxie

O a doua serie de impacturi, la fel de devastatoare, care au provocat alte inundații cataclismice, a avut loc acum 11.600 de ani, data exactă pe care Platon o dă pentru distrugerea și scufundarea Atlantidei.

Dovezile dezvăluite în această carte arată, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că o civilizație avansată care a înflorit în timpul Epocii Glaciare a fost distrusă în cataclismele globale de acum 12.800 și 11.600 de ani.”

Potrivit lui Hancock, această reapariție bruscă a frigului s-a datorat unei comete care a lovit calotele polare, declanșând valuri colosale și acoperind atmosfera cu praf timp de peste 1.000 de ani.

Cercetătorul a colaborat la diferite explorări, vizitând locuri atât de misterioase precum situl sacru Gunung Padang din Indonezia. Acolo, a găsit rămășițele unor coloane de bazalt care, potrivit lui, aparțineau unei piramide datând din anul 22.000 î.Hr. sau chiar mai devreme.

Misterul de pe asteroidul Itokawa! Ar putea explica apariția vieții pe Pământ

Învățătorii Misterioși ai Cerului

 

Potrivit acestuia, cei care au supraviețuit (cunoscuți în culturile antice drept „Înțelepții”, „Magicienii”, „Cei Strălucitori” și „Învățătorii Misterioși ai Cerului”) cataclismelor au călătorit prin lume cu navele lor pentru a conserva semnele civilizației muribunde. Ei s-au stabilit la Gobekli Tepe în Turcia, la Baalbek în Liban, la Giza în Egipt, în Sumerul antic, în Mexic, Peru și Indonezia.

Sfârșitul lumii vine din Cosmos! Anunțul făcut de prestigioasa universitate Princeton

Potrivit experților, Göbekli Tepe din Turcia are o vechime de peste 9.600 de ani și reprezintă cea mai mare dovadă a efectelor unui scenariu devastator.

Potrivit lui Hancock, zona a servit supraviețuitorilor cataclismului pentru a păstra, cel puțin, unele cunoștințe despre civilizația care a fost anihilată, cu intenția de a le transmite noilor generații.

Misterul de la Göbekli Tepe. De unde știau oamenii din neolitic geometrie?

Cercetătorii spun că nu este o coincidență faptul că primele urme de reapariție a civilizației, sub forma celei mai vechi arhitecturi megalitice cunoscute, pe lângă cunoștințele agricole, au apărut la Göbekli Tepe în urmă cu 11.000 de ani. Această dată coincide perfect cu Younger Dryas și cu revenirea unui mediu global mai plăcut.

„Magicienii zeilor” prezintă, de asemenea, dovezi că fragmente ale cometei au ajuns și în Egiptul antic. Acolo, un cult antic din Heliopolis a dezvoltat o modalitate de a păstra cunoștințele istorice în beneficiul noilor generații sub forma unor scheme astronomice și a unei arhitecturi monumentale.

 

Va ajunge cometa din nou?

 

În 2015, Hancock a susținut într-un articol publicat în Daily Mail, că o cometă distrugătoare se îndreaptă spre Pământ și că va lovi Pământul în următorii 20 de ani ( au mai rămas 13 ani)

„Acești magicieni au lăsat un mesaj pentru noi – nu un mesaj metaforic, spiritual, ci un avertisment direct și urgent. Ceea ce s-a întâmplat înainte se poate întâmpla din nou; ceea ce a distrus lumea lor o poate distruge pe a noastră”.

El a avertizat că impactul cometei va fi de o mie de ori mai puternic decât detonarea tuturor armelor nucleare de pe planetă – o coliziune cu rămășițele unei comete suficient de mari pentru a pune capăt întregii vieți așa cum o cunoaștem.

Asteroidul Phaethon, un mister neelucidat. Poate fi comparat cu un OZN